Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Missbruk

Missbruk är lätt att hamn i, men det finns olika typer av missbruk. Vissa är oskyldigare än andra och man hamnar i missbruk på olika sätt och av olika skäl. Boka en föreläsning via Athenas om ämnet och lär dig om vilka faktorer som gör att man hamnar i ett missbruk och hur man stöttar personer som har ett missbruk eller hur man kan vara ett stöd för anhöriga. Om du behöver hjälp att hitta föreläsningen eller talaren du söker efter så finns vi på Athenas för att hjälpa dig hitta rätt. Kontakta oss så stöttar vi dig i ditt val att hitta rätt.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
  • Människor har i alla tider använt olika substanser för att höja sinnesstämningen eller slappna av. Många av dessa har visat sig vara skadliga och är därför förbjudna i dag, men några skadliga, beroendeframkallande ämnen är fortfarande lagliga, såsom tobak och alkohol.
  • Vissa människor har inga problem med att ta ett glas vin då och då, medan andra ganska fort kan utveckla en skadlig relation till alkohol. När går det från ett naturligt förhållningssätt till ett missbruk? Vilka farosignaler bör man vara uppmärksam på?
  • Föreläsningar om missbruk kan t.ex. handla om alkoholism, en vanlig beroendesjukdom som kan vara ett stort problem för enskilda individer och familjer. De kan också handla om olika former av drogmissbruk.
  • Alkohol och droger är de bäst kända formerna av missbruk, men det finns också andra problematiska förhållanden att ta upp; sexmissbruk, sockerberoende eller i vår moderna tid – beroende av internet.