Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Minoriteter

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet minoriteter. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Minoriteter

  • I de flesta samhällen finns det olika grupper av minoriteter som på olika sätt avviker från majoriteten. Frågan om minoriteter väcker ofta starka känslor och diskussionen går het i den politiska och offentliga debatten.
  • Det finns många olika sorters minoriteter: sexuella, religiösa, etniska och språkliga, med flera. Hur ska man skapa ett samhälle som både tar hänsyn till demokratin som bygger på majoritetens tycke och till de olika minoriteterna? Hur ser man till att bevara rättigheter och undvika diskriminering?
  • Föreläsningarna om minoriteter kan handla om minoriteter på ett överordnat plan eller handla om frågor som rör en specifik minoritet.