Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Mellanöstern

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet Mellanöstern. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Mellanöstern

  • Mellanöstern ligger öster om Medelhavet och nordöst om Afrika. De största länderna i Mellanöstern är Egypten, Syrien, Irak, Iran, Saudiarabien, Jordanien och Libyen. Området är till största delen rent geografiskt en del av Asien, men skiljer sig på många sätt från resten av kontinenten. Här möts Asien, Afrika och Europa, och här uppstod några av de allra första civilisationerna. Flera religioner har sitt ursprung i området, men i dag är största delen av befolkningen muslimer.
  • Föreläsningarna om Mellanöstern tar ofta utgångspunkt i de oroligheter och konflikter som har präglat regionen i mer än 50 år. Föreläsarna kan ta upp historiska och kulturella element eller ge en bild av situationen i dag. Det kan också vara personliga berättelser från personer som levt och verkat i området.
  • Föreläsningarna om Mellanöstern passar bra till utbildningsinstitutioner, upplysningsförbund eller organisationer som vill få en inblick i kulturen inför ett samarbete.