Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Medeltiden

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet medeltiden. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Medeltiden

  • Medeltiden är en historisk period mellan antiken och renässansen som i Europa sträcker sig från slutet av 400-talet till omkring år 1400 e.Kr. Man kan dela in medeltiden i tre epoker, den tidiga medeltiden (c:a 450-1000), högmedeltiden (c:a 1000-1350) och senmedeltiden (c:a 1350 till 1520). I Sverige började medeltiden c:a år 1050, långt senare än i södra Europa.
  • I Europa förknippar vi ofta medeltiden med riddare, borgar, pest och korståg och tänker på populära romaner som Walter Scotts Ivanhoe och Howard Pyles Robin Hood.
  • Föreläsningar om medeltiden belyser perioden ur ett historiskt perspektiv med möjlighed för fokus på politik, militär och krig, konst och kultur, religion och mycket mer.