Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Maffia

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet maffia. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Maffia

  • Maffia är ett samlingsnamn för organiserad kriminalitet som rör sig kring en, ofta mindre, kärna med gemensamt kulturellt och nationellt ursprung.
  • Den mest omtalade och berömda maffiaorganisationen är utan tvekan den italiensk-amerikanska “La Cosa Nostra”, som bland annat har figurerat i åtskilliga Hollywoodfilmer och som satt sina spår på både europeisk och amerikansk kultur.
  • Också ryska, östeuropeiska och inte minst japanska “Yakuza” och de kinesiska “triaderna” står för omfattande organiserad kriminalitet.
  • Föredrag om maffian berättar historien om utvecklingen inom denna gren av organiserad kriminalitet. De lämpar sig för grupper som önskar inblick i hur maffian funderar och vad som driver den.