Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Ljud

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet Ljud. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Ljud

  • Om ett träd faller i skogen, men ingen hör det, gör det då något ljud? Det beror på om man definierar ljud som mekaniska vågor eller som en förnimmelse.
  • Vår förmåga att uppfatta och förmedla ljud gör att vi kan tala med varandra, lyssna på musik och vår omgivning. Det kan väcka alla möjliga slags känslor, men också vara rent skadligt i form av oljud eller stressande buller. Ultraljud hör vi inte, men använder det till exempel när vi undersöker foster.
  • Fladdermöss och fiskare använder sig av ekot för att fånga sitt byte, medan skickliga marknadsförare kan fånga kunder med en fördelaktig ljuddesign. Med rätt ljudmiljö kan man påverka användarens upplevelse av miljön, produkten eller varumärket i önskad riktning.
  • Föreläsarna som talar om ljud kan vara experter inom ljudfysik, musik, ljudförorening eller marknadsföring med ljudbilder.
  • Föreläsningarna passar alla som är intresserade av användningen av ljud, musik och ljudteknik. Det är ett utmärkt val för företag som vill maximera effekten av sin marknadsföring, eller för organisationer och institutioner som vill veta hur ljudförorening kan påverka deras verksamhet.