Laddar innehåll ...

Föreläsare om Kvinnoförtryck

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet kvinnoförtryck. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Kvinnoförtryck

  • Kvinnoförtryck är ett uttryck för det att kvinnor på olika sätt genom historien har diskriminerats och underordnats mannens bestämmelser. I dag kan det handla om hedersvåld, kulturella bestämmelser som hindrar kvinnor från att leva fria liv, systematiska fysiska övergrepp o.s.v. runt om i världen.
  • I det svenska samhälles vardag är det vanligare att prata om kvinnorförtryck som ojämställdhet, vilket innebär att en kvinna behandlas annorlunda än en man och betraktas utifrån fördomar och föreställningar om sitt kön. Allvarligare former av förtryck förekommer också, men inte i den grad vi ser i många andra delar av världen.
  • Föreläsningar om kvinnoförtryck han handla om kulturskillnader, historia, ojämställdhet, feministrörelser och mycket annat. Hur ska vi bli av med kvinnoförtrycket i världen? Föreläsningarna är relevanta i en tid då vi vill belysa alla människors lika rättigheter och likhet mellan könen och ägnar sig väl till utbildningssammanhang och verksamheter som arbetar med den typen av frågor.