Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Kultur

Kultur är ett sätt att uttrycka sig själv och miljön man lever i. Det kan vara allt från att skapa någon form av konstverk eller hur man äter sin mat. Det är ett levnadssätt och allt i samhället präglas av konst på ett eller annat sätt genom språk, värderingar, vad som anses vara konst, lagar, moralen. Det är inte konstigt att det uppstår kulturkrockar. Hör av dig till oss så hjälper vi dig hitta rätt talare som passar det event du ska hålla.


Om Kultur

  • Kultur är ett vitt begrepp som kan definieras på många olika sätt. Vi kan tala om den svenska eller italienska kulturen, eller vi kan tala om motkultur eller subkultur. Det finns för många även uppdelningen fin- och fulkultur – och givetvis också något som heter bakteriekultur!
  • Vad innefattas egentligen i ordet kultur och vilka utmaningar möter vi när vi t.ex. sätter olika kulturbegrepp mot varandra?
  • Föreläsningar om kultur kan variera mycket, beroende på vilka kulturbegrepp det handlar om, och kan därför spänna över allt från konst och underhållning till historia, politik, ungdomsstudier eller könsdebatten.
  • Behöver du, din verksamhet eller kulturinstitution få ökad kunskap om kultur? Och tycker ni det kan vara lite svårt att orientera er runt bland kulturbegreppen? Eller söker ni fördjupning inom en speciell kulturgren? Då kan en föreläsning med en av våra skickliga föredragshållare vara en mer än bra idé.