Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Kommunism

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet kommunism. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


    Om Kommunism

    • Denna ideologi härstammar från Karl Marx. Den betraktar det kapitalistiska samhället som ett mellanstadie på evolutionens naturliga väg mot kommunism.
    • Målet är att hela befolkningen ska vara lika, med samma krav och samma rättigheter. Man försökte genomföra ideologin i det tidigare Sovjetunionen, där Lenin tog makten år 1917. Sovjetunionen upplöstes 1991 när Ryssland övergick till demokratiskt styre.
    • Föredrag om kommunism kan antingen handla om ideologin i sig och de politiska tankarna bakom, eller så kan det vara en historisk skildring av Sovjetunionen och andra regimer som har haft kommunistiskt styre. Föredrag om kommunism passar alla som vill veta mer om kommunismen – t.ex. utbildningsinstitutioner.