Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Kalla kriget

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet Kalla kriget. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


    Om Kalla kriget

    • Det kalla kriget var den konflikt mellan USA och Sovjetunionen som utspelade sig ända från slutet av andra världskriget fram till 1991, så Sovjetunionen upplöstes.
    • Det var tal om en politisk konflikt mellan världens dåvarande största supermakter och deras allierade på respektive sida; NATO och Warszawapakten.
    • Vid flera tillfällen vässades konflikten till, bl.a. år 1962 i samband med Kubakrisen, under slutet av 60-talet och början av 70-talet omkring Vietnamkriget och i starten av 80-talet, då båda sidorna rustade sig med atomvapen.
    • Föredrag om Kalla kriget kan sätta konflikten i ett historiskt och politiskt perspektiv, kan diskutera militära företeelser eller ta upp mediebilden och populärkulturen runt det.