Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Jerusalem

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet Jerusalem. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


    Om Jerusalem

    • Jerusalem är Israels officiella huvudstad och invånarantalet närmar sig en miljon. Staden har en religiös särstatus eftersom den är av så stor betydelse för både judar, kristna och muslimer.
    • Enligt de heliga skrifterna låg Salomons tempel i Jerusalem, Jesus korsfästes där och det var också från Jerusalem som profeten Mohammed steg till himmelen.
    • Just på grund av Jerusalems religiösa status har flera konflikter ägt rum genom historien. I korstågstiden slogs kristna och muslimer om staden och i nyare tid har Jerusalem flera gånger varit utsatt för terror.
    • Föredrag om Jerusalem handlar typiskt om stadens spännande historia, kultur och religiösa betydelse och även de många olika konflikter som drabbat staden.