Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Jämlikhet

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet jämlikhet. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Jämlikhet

  • Jämlikhet står för att alla individer i samhället eller i en viss grupp har samma status, samma rättigheter och är lika mycket värda. I det svenska samhället har vi lagstadgad jämlikhet vad gäller lika rättighet till välfärdstjänster och vi är också “lika inför lagen”, vilket betyder att samma lag gäller för alla samhällsmedborgare.
  • Enligt de allra flesta bestämmelser i samhället, på arbetsplatser och i skolor råder jämlikhet, men hur följs detta i praktiken? Förekommer särbehandling på bakgrund av fördomar eller föreställningar om att individer är olika och förtjänar olika behandling?
  • Föreläsningar om jämlikhet tar upp mer och mindre jämlika fenomen i vårt samhälle och diskuterar hur vi bör göra för att leva upp till de bestämmelser det råder enighet om. Föreläsningarna är relevanta för allt från skolelever till direktörer och hålls av erfarna, insiktsfulla föreläsare.