Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Islam

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet Islam. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Islam

  • Islam härstammar från profeten Muhammeds uppenbarelser och skrifter. Den heligaste skriften är Koranen, som Gud (Allah) uppenbarade för Mohammed. Islam är i dag  med sina omkring 1,5 miljarder utövare en av världens största religioner.
  • Islam, judendom och kristendom hör till de så kallade Abrahamitiska religionerna och har en del gemensamma drag. Det har dock uppstått en hel del konflikter mellan olika religiösa samfund genom historien, vissa konflikter och fördomar lever kvar än i dag.
  • Föreläsningarna om islam kan handla om islams historia, politiska roll, extremistiska grupper, kända muslimer eller vara en personlig berättelse om hur det är att leva som muslim.
  • Föreläsningarna om islam passar till bland annat skolor och offentliga evenemang som syftar till att sprida kunskap om islam, slå hål på eventuella myter och fördomar och bidra till en större ömsesidig förståelse.