Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Iran

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet Iran. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Iran

  • Iran är ett av Mellanösterns största länder och en av världens största oljeproducenter. Landet är i dag en islamisk republik som styrs från både en politisk och en religiös sida – ofta tätt sammankopplat.
  • Iran har en lång och konfliktfylld historia och 1979 infördeden dåvarande ledaren Ayatollah Khomeini det nya teokratiska systemet i landet, varefter Iran och Irak hamnade i krig från 1980-1988. I dag är Iran en viktig spelare på den internationella scenen, där en rad västliga länger är bekymrade för utvecklingen av atomvapen.
  • Föredrag om Iran handlar typiskt om historia, kultur och position på den utrikespolitiska arenan. Föredrag om Iran kan också vara berättelser från personer, ofta korrespondenter, som har rört sig i området eller som har specialiserat sig på landet.