Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Våra talare är också tillgängliga för evenemang online. Ta kontakt med oss för att få veta mer.

Integritetspolicy för Athenas

Vi värnar om din och andras integritet.
Det är viktigt för oss att alla våra användare har förtroende att låta oss hantera personuppgifter, och att alla är medvetna om att vi gör det på ett lagligt och pålitligt sätt.
Den 25 maj i år ersätts personuppgiftslagen (PUL) med dataskyddsförordningen (General Data Protection Regulation, GDPR) och vi vill i samband med detta passa på att uppdatera våra villkor med dig.
GDPR (General Data Protection Regulation) är en ny EU-förordning som blir tillämplig i hela EU den 25 maj 2018. GDPR ersätter den svenska Personuppgiftslagen. Mycket är sig likt men kraven för att få behandla personuppgifter har skärpts.

 

Integritetspolicy för Athenas

Behandlingen av personuppgifter
Syftet med denna integritetspolicy är att informera dig om Athenas Sverige AB (hädanefter ”Athenas ”) behandling av dina personuppgifter och att behandlingen sker i enlighet med de krav som uppställs i Europaparlamentets och Rådets förordning (EU) 2016/679 (även kallad GDPR men hädanefter ”dataskyddsförordningen”).

 

Personuppgiftsansvarig
Athenas är personuppgiftsansvariga enligt dataskyddsförordningen. Athenas är ansvarig för behandlingen av dina personuppgifter enligt nedan.

 

Registrerade uppgifter
Då personuppgifter kommer in till oss till exempel genom en beställning eller en förfrågan
registreras namn, telefonnummer och e-postadress samt övrig information som du väljer att lämna in. Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev sparar vi din e-postadress.

 

Ändamålet med behandlingen av personuppgifter
När du skickar in till exempel en förfrågan, gör en beställning eller väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev via vår hemsida, per telefon eller brev sparar vi dina uppgifter. De personuppgifter som du lämnar registreras i vårt system och används för administration av beställda tjänster. Uppgifterna kan också komma att användas för marknadsföringsändamål samt för uppföljning.
När du söker lediga tjänster, skickar in intresseförfrågningar avseende anställning hos oss eller vill bli kontaktad av oss använder vi dina personuppgifter endast för de ändamål för vilka du lämnat dem.

 

Utlämnande av personuppgifter
Vid beställningar och förfrågningar kan den information som antecknas i klientregistret komma att lämnas ut till utomstående, det vill säga till personer eller företag utanför Athenas, i den utsträckning det krävs för att administrera den tjänst vi ska tillhandahålla. Detta gäller även när du söker lediga tjänster, skickar in intresseförfrågningar avseende anställning hos oss eller vill bli kontaktad av oss.
I samtliga ovan nämnda situationer är Athenas personuppgiftsansvarig och de leverantörer som Athenas använder sig av är personuppgiftsbiträden. Personuppgiftsbiträdet måste lämna garantier att denne ska vidta alla lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att efterleva de krav som ställs enligt dataskyddsförordningen avseende dina rättigheter.
Slutligen kan personuppgifter även komma att lämnas ut för det fall det följer av lag, förordning eller myndighetsbeslut.

 

Hur länge finns uppgifterna kvar
Vi behåller dina personuppgifter så länge som krävs för att vi skall kunna fullgöra vårt åtagande det vill säga tillhandahålla tjänsten, produkten, fakturera, hantera klagomål eller reklamationer med mera. Dina kontaktuppgifter ligger kvar i vårt klientregister för marknadsföringsändamål även efter det att kundförhållandet har upphört, ligger de kvar till dess att du meddelar att uppgifterna ska tas bort.

 

Dina rättigheter
Vill du veta vilka uppgifter vi sparar om dig och hur de används kan du få information om detta genom att mejla oss. Om du anser att en uppgift om dig är felaktig eller missvisande, kan du begära ändring genom att mejla oss. Om du vill att vi begränsar användningen av dina uppgifter, till exempel genom att vi sparar uppgifter som är relevanta för ett aktuellt uppdrag men inte skickar ut nyhetsbrev – så kan du mejla oss. Om vår behandling av dina personuppgifter enbart grundar sig på ditt samtycke, så kan du när som helst ta tillbaka det samtycket genom att mejla oss. Om du vill ha de personuppgifter som vi sparar i digital överförbar form (rätten till dataportabilitet), så kan du mejla oss. I samtliga fall ovan är det till [email protected] du ska skriva. Om du anser att Athenas behandling av dina personuppgifter strider mot dataskyddsförordningen så kan du inge klagomål om detta till Datainspektionen.

 

Besökaridentifiering
På vår webbplats används ”cookies”. ”Cookies” är små textfiler som lagras på besökarens dator och som bland annat sparar personliga inställningar och gör det möjligt att följa vad besökaren gör på webbplatsen. Det finns två olika typer av ”cookies”. Den ena är ”sessions-cookies” som används under den tid besökaren är aktiv på webbplatsen. Dessa cookies sparas bara temporärt i besökarens dators arbetsminne och tas automatiskt bort när besökaren stänger sin webbläsare. Den andra är ”varaktiga cookies” som används för att tala om för besökaren vad som hänt på webbplatsen sedan denne besökte webbplatsen sist samt för att känna igen återkommande användare och komma ihåg vilka uppgifter som tidigare lämnats.
De flesta webbläsare är inställda på att acceptera cookies. Vill du emellertid inte att cookies skall lagras i din dator kan du ställa in din webbläsare så att den meddelar dig när den tar emot en cookie. Då kan du själv avgöra om du skall ta emot den eller inte.

 

Länkar
På Athenas sin webbplats förekommer länkar till andra webbplatser. Denna policy gäller inte för dessa webbplatser.

 

Säkerhet
Det innebär alltid en risk att lämna ut personuppgifter över Internet. Inga tekniksystem är helt skyddade för intrång. Athenas har emellertid vidtagit alla rimliga tekniska säkerhetsåtgärder som krävs för att skydda personuppgifterna mot otillbörlig åtkomst, förändring och förstörelse.

 

Åsa Ekaman

Åsa Ekman

Barnkonventionsexperten Åsa Ekman föreläser om meningen med Barnkonventionen och hur man går tillväga för att tillämpa den.

Åsa Ekman har i över 15 år jobbat med att sprida kunskap kring Barnkonventionen i syfte att göra den tillgänglig för alla att tillämpa och genomföra. Hon har hjälpt närmare 60 kommuner att implementera konventionen och som rådgivare har...

Aron Anderson föreläsning

Aron Anderson

Ambassadör för Barncancerfonden och inspiratör som gör det "omöjliga" möjligt

Svår sjukdom kullkastar livet, något Aron Anderson redan som barn fick erfara. Trots att, eller kanske på grund av att, cancern gjorde honom rullstolsburen har han skapat sig ett liv på egna villkor. Ett liv fullt av utmaningar, erövringar,...

Göran Adlén föreläsning

Göran Adlén

Möt Mr. Trendspanare och framtidsvisionären Göran Adlén

Göran Adlén är en av Sveriges främsta framtidsanalytiker och mest eftertraktade föreläsare. Han talar om vår framtid, digitalisering, kommunikation, och inspirerar allt från små ledningsgrupper till tusentals åhörare. Ibland är...

Annika R Malmberg föreläsning

Annika R Malmberg

Inspiratör och föreläsare som ger handfasta tips i kommunikation och hur man bygger broar mellan människor!

När andra säger att vi ska varva ner säger Annika R Malmberg precis tvärtom. Hon tänder den där gnistan som får oss att vilja söka nya utmaningar och insikter. Med träffsäkra exempel visar hon hur man kan omvandla kritik till bränsle och...

Thomas Erikson föreläsning

Thomas Erikson

Thomas Erikson är ledarskapskonsult och författare som föreläser om mänskliga beteenden och ledarskap

Thomas Erikson är föreläsare, konsult och författare. Han jobbar med att utveckla organisationer och företag utifrån ett ledarperspektiv och har genom åren tränat tusentals chefer till att bli bättre ledare. En av metoderna han lär ut är...

Pelle Sandstrak föreläsning

Pelle Sandstrak

En föreläsning med Pelle är som en berg-och dalbana, det svänger högt och lågt, roligt och smärtsamt

Det här med att vara ”normal” eller ”onormal” är en knivig fråga. Hur är man när man är ”normal”? Pelle Sandstrak är den tidigare ofrivillige ståupparen med Tourettes syndrom som djupdyker i dessa frågor – ska du hoppa i med...

Colin Moon föreläsning

Colin Moon

Colin Moon är kommunikationsproffs, föreläsare, moderator och konferencier

Colin Moon bjuder med dig på en resa under vilken du har möjlighet att upptäcka interkulturell kommunikation och affärskommunikation. Hur kommer det sig att människor gör som de gör – och framför allt varför gör DU som du gör? Boka en...

Magdalena Forsberg föreläsning

Magdalena Forsberg

Skidskytten och idrottshjälten föreläser om vikten av att tänka positivt och att tro på sig själv för att nå framgång.

Efter en lång karriär inom skidskytte har Magdalena Forsberg ställt in siktet på att inspirera dig till att tro på dig själv, nå dit du vill nå och att med tankens kraft skapa möjligheter. Boka en Magdalena Forsberg föreläsning här hos...

Kalle Zackari Wahlström föreläsning

Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström förmedlar glädjen med träning och dess positiva effekter på vår psykiska och fysiska hälsa.

Från reklamare till programledare för träningsprogram i tv. Så kan det gå när inte haspen är på! Kalle Zackari Wahlströms karriärbana har varit krokig, men nu har han äntligen hittat fram till sin grej – träning. I programmet "Svett...

Torkild Sköld föreläsning

Torkild Sköld

Ledare och inspiratör med föreläsningar om att utvecklas privat och på arbetsplatsen genom personligt ledarskap

Vem är chefen i ditt liv? Torkild Sköld berättar på ett trollbindande sätt om sina egna erfarenheter. Han omvandlar de skickligt till verktyg och tips du kan använda för att bygga ett starkare personligt ledarskap. Med fängslande...

Svep vänster