Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Våra talare är också tillgängliga för evenemang online. Ta kontakt med oss för att få veta mer.

Erik Olkiewicz (foto Viktor Fremling) - Hypnotisör och motivationsexpert

Intervju med Erik Olkiewicz

Hypnos är inte vad du tror, det är så mycket bättre. I rätt händer är det ett kraftfullt verktyg för framgång och personlig utveckling. På scen är det dessutom förbluffande underhållning och ett effektivt sätt att öka sammanhållningen bland åhörarna. Erik Olkiewicz berättar mer om hur hypnos egentligen fungerar, vilka typer av event hans hypnosshower passar till och vad det var som gjorde att han blev intresserad av hypnos från början.

 • Vad var det som fick dig att vilja bli hypnotisör?
  Min kärlekshistoria med hypnos inleddes i Chicago för över 20 år sedan. Jag var utbytesstudent på college och en kväll kom en hypnotisör till skolans aula med sin hypnosshow och jag var en av personerna som blev hypnotiserade på scen. Efteråt mådde jag så fantastiskt bra. Jag hade aldrig tidigare upplevt en sådan inre frid och glädje, och jag blev nyfiken på hypnos. Mitt hjärta har alltid slagit lite extra för underhållning, humor, personlig utveckling och positiv psykologi, och när jag såg att jag med hypnos både kan inspirera, motivera och underhålla var valet lätt. Jag är i dag hypnotisör och inspirationsföreläsare.
 • Hur fungerar hypnos och vad kan det användas till?
  Till att börja med, hypnos är inte vad du tror att det är – det är bra mycket bättre. Hypnos är inte magi, det ett kraftfullt alternativt medvetandetillstånd. I detta magiska tillstånd är människor mer mottagliga för påverkan.
  Sedan upptäckten av detta tillstånd har män och kvinnor över hela världen kommit på olika användningsområden och psykologiska tekniker så att man kan hjälpa människor snabbare och mer effektivt. Om du vill få hjälp att sluta röka, gå ner i vikt, slippa smärta, bli av med en fobi eller något annat oönskat beteende, finns det i dag mängder av experter att vända sig till.
  Som alla vet, kan ens mindset vara skillnaden mellan framgång eller misslyckande. Vissa yrkesgrupper, till exempel elitidrottare, företagsledare, entreprenörer och säljare, har däremot varit extra intresserade av denna form av mental träning. Men hypnos har även nått ut i de breda lagren eftersom alla människor vill förbättra sina prestationer.
  Den mest spridda formen av hypnos är självhypnos. Jag har själv kurser i det. Med självhypnos kan du göra en mängd fantastiska beteendeförändringar. Det som motiverar människor till att lära sig självhypnos är att de vill få ut mer av det de vill ha i livet och de inser att rätt mindset, känslor, tankar och strategier kan ta dem dit.
 • Vad kan vi åhörare förvänta oss av ett event med dig?
  Så mycket skratt att du och dina gäster nästan faller av stolen. Åhörare och tidigare uppdragsgivare har sagt saker som ”det där var otroligt”, ”det här överträffade våra förväntningar” och ”det här var precis vad vår grupp behövde höra”.
  Åhörarna upplever något de aldrig tidigare har sett – de ser människor som de känner bli hypnotiserade live på scenen. Min hypnosshow är det alla pratar om under resten av dagen. Det är inte ovanligt att medarbetare fortfarande pratar om hypnosshowen månader, ibland år, efteråt för att den gjort ett så stort intryck på dem.
  Utöver det stora underhållningsvärdet får åhörarna med sig användbara verktyg som hjälper dem att nå sina mål. Jag lär ut vad de själva kan göra för att få mer av det de vill ha på och utanför jobbet. Alla människor vill prestera och må bättre.
 • Till vilken typ av event passar dina shower?
  Jag är flitigt anlitad till alla event där människor samlas för att ha roligt men också till event där företaget, myndigheten eller organisationen vill nå ett specifikt mål. När jag går igenom mina bokningar ser jag tre tydliga trender:
  1. Kunden säger: ”Vi vill bara ha roligt tillsammans”. Kunden planerar en personalfest, kickoff, julfest eller sommarfest och vill bara att hans eller hennes gäster ska skratta och ha skoj ihop. Kunden vill ha något nytt och annorlunda. De söker underhållning som engagerar alla. Några av mina tidigare kunder som önskat detta är Hennes & Mauritz och Nordea. En del av mina kunder ser min hypnosshow som en form av teambuilding.
  2. Kunden säger: ”Vi vill ha en underhållande föreläsare som kan knyta an till vårt mål”. Kunden ska ha en konferens och vill ha en underhållande keynote speaker. Kanske vill de ha en föreläsare som kan knyta ihop säcken i slutet av konferensen. De har samlat sina medarbetare och vill inspirera dem att fokusera på målet. Det är då jag kallas in. Låt mig ta ett exempel: När jag uppträdde på Nordeas internationella konferens i Stockholm talade jag om ämnet ”How to create a breakthrough”, alltså vad medarbetarna själva kan göra för att nå sina mål. Jag illustrerar naturligtvis allt detta med personer ur publiken som hypnotiseras på scenen. Hypnosshowen finns alltid med.
  3. Kunden säger: ”Vår konferens eller kickoff kommer att vara en informationstung historia, vi behöver något som bryter av”. Det kunden efterfrågar är en så kallad Energizer, en underhållande föreläsare som lyfter stämningen. Oftast vill de ha en hypnosshow där jag knyter an till konferensens tema eller företagets mål. Den senaste i raden av kunder som önskat detta var Företagarna, Sveriges största företagarorganisation, som hade medarbetar-kickoff.
 • En del som hör orden hypnos och hypnosshow känner kanske oro och nervositet. Vad säger du till dem?
  Välkommen in i klubben! Innan jag förstod vad hypnos är var jag också orolig inför tanken att bli hypnotiserad. Jag trodde att det var farligt och skadligt. Hypnos är ju så mytomspunnet. I dag har jag en helt annan syn på hypnos.
  Jag tycker att alla människor borde lära sig självhypnos och mental träning, för det kan berika deras liv. Personligen har jag hypnotiserat många människor på scen och hjälpt många klienter till ett bättre liv. Jag är till och med lärare i hypnos och min hypnosshow är anpassad för företagspubliken. Jag förstår i dag att anledningen till att en del människor blir oroliga av tanken att bli hypnotiserade är för att vi människor är rädda för det okända.
  De flesta människor har aldrig blivit hypnotiserade och vet kanske inte vad det är. Deras information om hypnos kommer främst från Hollywoodfilmer, tv-serier, serietidningar och personer i deras liv som kanske inte är så välinformerade. Enkelt uttryckt: Deras kännedom kommer inte från egen erfarenhet eller fakta. Den goda nyheten är att hypnos är ett naturligt tillstånd, som i kombination med fantastiska psykologiska tekniker, kan hjälpa människor till ett bättre liv.

Ann Hellenius föreläsning

Ann Hellenius

Ann Hellenius är prisbelönt för sina prestationer inom digitalisering/ledarskap. Hennes föredrag lyfter ämnen som rör framtiden, ledarskap och vikten av att förbättras med hjälp av teknologins utveckling.

Just nu är ledarskap av flera anledningar särskilt utmanande. Digitaliseringen skruvar upp utvecklingstakten och chefer upptäcker hur gamla sanningar inte håller. Man saknar helt enkelt den kunskap om vad det är dagens ledare behöver göra...

Åsa Ekaman

Åsa Ekman

Barnkonventionsexperten Åsa Ekman föreläser om meningen med Barnkonventionen och hur man går tillväga för att tillämpa den.

Åsa Ekman har i över 15 år jobbat med att sprida kunskap kring Barnkonventionen i syfte att göra den tillgänglig för alla att tillämpa och genomföra. Hon har hjälpt närmare 60 kommuner att implementera konventionen och som rådgivare har...

Milad Mohammadi

Milad Mohammadi

Jurist och statsvetare. En av Nordens mest efterfrågade talare inom ledarskap, högpresterande team och teamutveckling.

Milad Mohammadi är en framgångsrik serie-entreprenör och en av Nordens mest efterfrågade talare inom ämnena modernt ledarskap, högpresterande team, teamutveckling, samarbete, medarbetarskap, arbetsglädje och mångfald. Han har vunnit...

Magdalena Forsberg föreläsning

Magdalena Forsberg

Skidskytten och idrottshjälten föreläser om vikten av att tänka positivt och att tro på sig själv för att nå framgång.

Efter en lång karriär inom skidskytte har Magdalena Forsberg ställt in siktet på att inspirera dig till att tro på dig själv, nå dit du vill nå och att med tankens kraft skapa möjligheter. Boka en Magdalena Forsberg föreläsning här hos...

Aron Anderson föreläsning

Aron Anderson

Ambassadör för Barncancerfonden och inspiratör som gör det "omöjliga" möjligt

Svår sjukdom kullkastar livet, något Aron Anderson redan som barn fick erfara. Trots att, eller kanske på grund av att, cancern gjorde honom rullstolsburen har han skapat sig ett liv på egna villkor. Ett liv fullt av utmaningar, erövringar,...

Katarina Gospic föreläsning

Katarina Gospic

Katarina vill implementera kunskap om hjärnan i näringslivet och samhället i syfte att främja hälsa, välmående och prestation

Med utgångspunkt från hjärnans funktioner och den senaste teknologin föreläser läkaren, hjärnforskaren och entreprenören Dr Katarina Gospic om hur vi bör utforma vår vardag och arbetsliv för att optimera vår prestation, hälsa och...

Mia Törnblom föreläsning

Mia Törnblom

Mia är en av Sveriges mest efterfrågade inspiratörer med sin gedigna erfarenhet inom självledarskap, konflikthantering och teamutveckling

Mia Törnblom är en av Sveriges mest kända och efterfrågade inspiratörer. Med en otrolig positiv energi och sitt målande sätt att skapa igenkänning föreläser hon i ämnen som kommunikation, självledarskap, konflikthantering och...

Thomas Erikson föreläsning

Thomas Erikson

Thomas Erikson är ledarskapskonsult och författare som föreläser om mänskliga beteenden och ledarskap

Thomas Erikson är föreläsare, konsult och författare. Han jobbar med att utveckla organisationer och företag utifrån ett ledarperspektiv och har genom åren tränat tusentals chefer till att bli bättre ledare. En av metoderna han lär ut är...

Annika R Malmberg föreläsning

Annika R Malmberg

Inspiratör och föreläsare som ger handfasta tips i kommunikation och hur man bygger broar mellan människor!

När andra säger att vi ska varva ner säger Annika R Malmberg precis tvärtom. Hon tänder den där gnistan som får oss att vilja söka nya utmaningar och insikter. Med träffsäkra exempel visar hon hur man kan omvandla kritik till bränsle och...

Göran Adlén föreläsning

Göran Adlén

Möt Mr. Trendspanare och framtidsvisionären Göran Adlén

Göran Adlén är en av Sveriges främsta framtidsanalytiker och mest eftertraktade föreläsare. Han talar om vår framtid, digitalisering, kommunikation, och inspirerar allt från små ledningsgrupper till tusentals åhörare. Ibland är...

Svep vänster