Laddar innehåll ...

David Persson - Trollkarl med humor

Intervju med David Persson

David Persson är svensk mästare i magi och en mycket uppskattad underhållare. Han jobbar både med trolleri på scen och med så kallad ”close-up-magi”, där åskådarna får uppleva magi på riktigt nära håll. I den här intervjun berättar han mer om skillnaden mellan de två sorternas trolleri, vad vi i publiken kan förvänta oss av honom som magiker och konferencier och vad det var som gjorde att han blev intresserad av trolleri från början.

 • Vad var det som fick dig att fastna för trolleri?
  När jag var 11 år visade en vän till familjen mig ett gummibandstrick säkert 100 gånger under en helg. Jag visste direkt att jag var tvungen att lära mig just det tricket och sedan var jag fast.
 • Hur gör du för att komma på nya tricks?
  Inspiration kommer från väldigt många olika källor men jag älskar läsa gamla magiböcker och uppdatera gamla klassiker till 2000-talet. Gammalt blir nytt och fräscht.
 • Hur skiljer sig “close-up-magi” från trolleri på scenen – för publiken och för dig som magiker?
  För publiken blir close-up magi en väldigt stark och personlig upplevelse, allt sker på väldigt nära håll. För mig gäller det att hela tiden vara på tårna då förutsättningarna och grupperingarna runt om mig hela tiden ändras. Från scenen har jag kontroll över förutsättningarna och sedan skapar jag tillsammans med publiken showen. Publiken sugs kollektivt in i föreställningen och kan slappna av, man vet varifrån allt kommer ske och man skrattar och förundras tillsammans. Tiden har en tendens att gå lite snabbare under showen – “Är det redan slut!? 40 minuter kändes som 15 minuter!”
 • Till vilka typer av evenemang brukar du bli bokad?
  Jag blir främst bokad till olika typer av företagsevent som kick-offer, kundträffar, mässor, personalfester, sommarfester, julfester och konferenser m.m. Jag gör även väldigt mycket konferencieruppdrag där jag väver in trolleriet under tiden från scen.
 • Vad kan vi i publiken förvänta oss av ett evenemang med dig?
  Värme, humor, glädje, interaktion och många magiska ögonblick.