Laddar innehåll ...

Charbel Gabro - Föreläsare och livscoach

Intervju med Charbel Gabro

Charbel Gabro är livscoachen som ger alla en chans. Och en till. Som ung hade han oreda inuti som blev till oreda utanför, men med rätt förebilder kom han sig på rätt köl igen. I dag arbetar han på heltid med att inspirera och motivera både unga och vuxna. Dessutom kan han av egen erfarenhet berätta hur det är att vara invandrare i Sverige. Vilka svenska sociala koder kan vara svåra att knäcka för en nyanländ? Hur ska man bemöta en ”stökig” ungdom? Svaren hittar du i intervjun.

 • Vilken är din största inspirationskälla?
  Min kristna tro är den största inspirationskällan, Men jag blir också väldigt inspirerad när jag ser andra bli inspirerade. Vi människor smittar av oss.
 • Vad är lyckad integration enligt dig?
  När en familj förstår att de kommer att möta kulturkrockar och möter dem på ett avdramatiserat sätt. Genom att blanda den egna kulturen med den svenska kan man hitta blandningen som fungerar bäst för en dynamisk integration.
 • Finns det sociala koder i Sverige som kan vara särskilt svåra att knäcka för en nyinflyttad?
  Att lära sig det svenska språket är det svåraste och skapar därmed lätt missförstånd. Vikten av tiden kan vara väldigt svårt för en nyanländ att förstå, kösystemet, vilka regler som gäller och hur byråkratin fungerar är annat som kan vara utmanande.
 • Hur kan man nå fram till “stökiga” ungdomar?
  Det viktigaste av allt tror jag handlar om att vara sig själv och avdramatisera ungdomens levnadssätt. Destruktiva ungdomar genomskådar ganska snabbt vem de kan lita på och vem som vill “sätta dit” dem. Ett annat viktigt redskap är att erbjuda en meningsfull sysselsättning som kan motivera till ett bättre levnadssätt.
 • Vad kan vi åhörare förvänta oss av en föreläsning med dig?
  Vad jag framför allt förmedlar är en känsla av hopp och inspiration till att ta nya steg i livet. Jag utmanar åhörarna att våga möta människor som de inte vågat möta tidigare och skapar en förståelse för vad kulturkrockar är och vad de kan ha för konsekvenser.