Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
no-image

Intervju med Annika R Malmberg

Annika R Malmberg är föreläsaren, författaren och entreprenören som inspirerar medarbetare, ledare, privatpersoner och hela företag till bättre resultat. Hon har ovanligt många järn i elden och energin verkar liksom aldrig ta slut, hon har alltid mer att ge sina åhörare. Vad är det som får henne att orka? Vilken färg är hennes personlighet och varför? Vad kan vi förvänta oss av hennes föreläsningar? Få svar på dessa frågor och många fler i den här exklusiva intervjun!

 • Du är föreläsare, författare, artist och entreprenör – varifrån hämtar du energin till att ha så många järn i elden?
  Jag är övertygad om att människor är olika och behöver olika mycket stimulans. Jag är en aktiv person som tycker om när det händer mycket. Jag fördrar rörelse framför stillhet, men jag vet att det finns människor som behöver det rakt motsatta. Det är så klart helt ok så länge vi inte försöker övertala varandra att vår egen livsstil är den rätta.
  Sen är det nog så att människor får energi av att göra det de tycker om och alla mina arbetsuppgifter och ansvarsområden är lustfyllda. Särskilt att stå och prata inför folk. Har ofta förundrats över hur det fungerar, jag kan vara lite trött och låg på energi men när jag fått tala 1-2 timmar och möta andra människor så är jag glad, fylld med kraft och energi igen. Märkligt men sant för mig.
  Sen har vi det där med högt arbetstempo och hantera stress och det är ju bevisat att människor som är i god fysisk form hanterar stress bättre än de som inte är det. Och det är väl ingen hemlighet att träning är en stor del av mitt liv, så den hjälper säkert till. Jag vet att jag orkar mer än genomsnittet när det gäller att koncentrera mig, fokusera och arbeta om man ser till antal timmar.
 • Vad vill du förmedla genom dina föreläsningar och föreställningar?
  Det är olika beroende på vilket ämne jag talar om. Samarbete/team, försäljning/kundbemötande eller ledarskap, men som en röd tråd genom allt jag gör är att förmedla följande: Att människor är olika och att vi ser på världen på olika sätt. Det här är något som de flesta inser och håller med om rent teoretiskt, men ändå har vansinnigt svårt för att acceptera.
  Att människor har olika behov, uppskattar olika saker och att mitt sätt att se på världen inte behöver vara det enda rätta. 
  Samt att ingen ska behöva göra om sig, men att vi ibland måste tänka på hur vi uttrycker oss och vilka signaler vi sänder ut så vi inte sårar, skapar onödiga konflikter och missförstånd. Utan att vi istället agerar på ett sådant sätt att vi underlättar samarbete, förståelse och kommunikation.
  Du behöver inte älska alla på jobbet, men ni måste kunna samarbeta. Du behöver inte heller älska alla kunder men du måste kunna vara professionell nog att du kan ge alla den bästa service, oavsett hur de agerar mot dig.
 • Du brukar ofta beskriva personlighetstyper i olika färger. Vilken färg skulle du säga att du är du och varför?
  Ja det stämmer, färger är ett sätt att beskriva våra olikheter men det är viktigt att komma ihåg att det bara är en pedagogisk modell för att beskriva hur olika vi människor kan vara. Det har visat sig vara enklare för människor att komma ihåg en färg än en bokstav eller en lång rubrik.
  Jag är Solgul och Eldröd. Jag är bra på att påverka andra, har lätt för att uttrycka mig, skapar ofta en positiv stämning, får ofta höra att andra blir pigga och glada av att träffa mig (Solgul) samtidigt är jag en tävlingsmänniska som gillar utmaningar och högt tempo. Tycker om tydliga mål och att bocka av det jag sagt att jag ska göra. Har dessutom en stark jag-bild som ibland kan skrämma andra. Jag kan verka säker på mig själv och är oftast ganska bestämd i vad jag tycker. (Eldröd)
  Notera nu att jag bara nämnde alla positiva sidor, alla färger har också en baksida där färgen/personprofilen yttrar sig på en dålig dag och självklart har den Solgula och Eldröda färgen också mindre trevliga sidor. Ingen färg är bättre än någon annan, det är viktigt att komma ihåg. Människor som är Havsblåa (Disciplin, uthållighet, struktur, kritiskt tänkande) och Skogsgröna (Lyssna, anpassa sig, skapa harmoni, förstå andra, visa hänsyn) har mycket lättare för vissa saker än vad jag har.
 • Vilka tre egenskaper kännetecknar en riktigt bra ledare?
  – Ärlighet – att du är generös med information och kunskap och att du agerar i linje med dina värderingar. Dina medarbetare ska aldrig behöva bli förvånade över hur du agerar och vad du belönar/markerar att du inte tolererar.
  – Intresse för andra människor och att du blir genuint glad av att se andra människor lyckas, du drivs av att göra andra bättre och är inte rädd för att någon ska bli bättre än vad du själv är. För det är det ultimata beviset på att du är en riktigt bra ledare!
  – Självkännedom, så du vet hur du agerar under press och hur detta kan påverka andra. Att du tänker på att anpassa ditt sätt att kommunicera på, beroende på vem du har framför sig.
 • Vad kan vi åhörare förvänta oss av en föreläsning eller föreställning med dig?
  Skratt, positiv energi men också mängder av konkreta verktyg som verkligen kommer att göra skillnad om man använder dem. Får ofta höra att mina föreläsningar lever kvar längre än vad som är vanligt. Att deltagarna lång tid efteråt pratar om det de hörde och att de verkligen tagit till sig budskapet och att de märker vilken skillnad det kan göra om man använder de nya kunskaperna och insikterna som man fick.
  Efter varje föreläsning skickar jag också en dokumentation med checklistor, sammanfattning av det jag talat om och tips som man kan använda sig av för att följa upp kunskapen. Det är ju inte för inte jag är sprungen ur en pedagogisk verksamhet där det viktigaste efter en utbildning inte var vad deltagarna tyckte om kursen, utan vad de faktiskt gjorde.

Fredrik Löfgren föreläsning

Fredrik Löfgren

AI-expert och guldmedaljör inom OS i robotik med häpnadsväckande föreläsningar om framtiden och tekniken

Robotar med empati, social kompetens och en bra mycket högre intelligens än människans? Det låter kanske lite läskigt, men enligt robotutvecklaren Fredrik Löfgren är det både realistiskt och en positiv utveckling! Fredrik Löfgren berättar...

Ann Hellenius föreläsning

Ann Hellenius

Fantastisk föreläsare med praktisk erfarenhet! “Årets CIO” 2017 av IDG och “European CIO of the year” 2016 av IT One.

Ann Hellenius har jobbat med digitalisering och ledarskap i 20 år och har framgångsrikt drivit Stockholms stads arbete för att skapa en smart stad. Idag är hon IT- och digitaliseringschef för Scandic och håller inspirerande föreläsningar om...

Annika R Malmberg föreläsning

Annika R Malmberg

Inspiratör och föreläsare som ger handfasta tips i kommunikation och hur man bygger broar mellan människor!

När andra säger att vi ska varva ner säger Annika R Malmberg precis tvärtom. Hon tänder den där gnistan som får oss att vilja söka nya utmaningar och insikter. Med träffsäkra exempel visar hon hur man kan omvandla kritik till bränsle och...

Pelle Sandstrak föreläsning

Pelle Sandstrak

En föreläsning med Pelle är som en berg-och dalbana, det svänger högt och lågt, roligt och smärtsamt.

Det här med att vara ”normal” eller ”onormal” är en knivig fråga. Hur är man när man är ”normal”? Pelle Sandstrak är den tidigare ofrivillige ståupparen med Tourettes syndrom som djupdyker i dessa frågor – ska du hoppa i med...

Colin Moon föreläsning

Colin Moon

Colin Moon är kommunikationsproffs, föreläsare, moderator och konferencier.

Colin Moon bjuder med dig på en resa under vilken du har möjlighet att upptäcka interkulturell kommunikation och affärskommunikation. Hur kommer det sig att människor gör som de gör – och framför allt varför gör DU som du gör? Boka en...

Magdalena Forsberg föreläsning

Magdalena Forsberg

Skidskytten och idrottshjälten föreläser om vikten av att tänka positivt och att tro på sig själv för att nå framgång.

Efter en lång karriär inom skidskytte har Magdalena Forsberg ställt in siktet på att inspirera dig till att tro på dig själv, nå dit du vill nå och att med tankens kraft skapa möjligheter. Boka en Magdalena Forsberg föreläsning här hos...

Kalle Zackari Wahlström föreläsning

Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström förmedlar glädjen med träning och dess positiva effekter på vår psykiska och fysiska hälsa.

Från reklamare till programledare för träningsprogram i tv. Så kan det gå när inte haspen är på! Kalle Zackari Wahlströms karriärbana har varit krokig, men nu har han äntligen hittat fram till sin grej – träning. I programmet "Svett...

Torkild Sköld föreläsning

Torkild Sköld

Ledare och inspiratör med föreläsningar om att utvecklas privat och på arbetsplatsen genom personligt ledarskap

Vem är chefen i ditt liv? Torkild Sköld berättar på ett trollbindande sätt om sina egna erfarenheter och omvandlar dem skickligt till verktyg och tips du kan använda för att bygga ett starkare personligt ledarskap. Med fängslande...

Atle Johansen föreläsning

Atle Johansen

Atle Johansen är inspiratör, livscoach, terapeut och glädjespridare.

Att skapa förutsättningar för arbetsglädje är inte något du kan lägga över på dina medarbetare. Det är allas ansvar. Atle Johansen, som tycker att det ska vara kul att gå till jobbet, coachar dig och dina medarbetare till ett gott...

PG Wettsjö föreläsning

PG Wettsjö

Prisbelönta PG Wettsjö tydliggör kopplingen mellan kommunikationens kraft och bästa möjliga presentation och prestation.

Vill du lyssna på en underhållande, innehållsrik och rolig föreläsare med en magisk bra talare? Då är PG Wettsjö rätt person för era behov! PG är en svensk retoriker i världsklass. Han har förmågan att fånga sin publik med fängslande...

Svep vänster