Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om HBTQ

HBTQ är ett brett och viktigt ämne som man måste prata om. Det finns många frågor men få rätta svar eftersom det handlar om individer och deras sätt att identifiera sig själva. Ska du ha ett evenemang där ni vill ha någon som talar om HBTQ så finns det du söker hos Athenas. Kicka in våra profiler för att se vad de pratar om eller om du vill ha hjälp att hitta rätt kan du kontakta oss så hjälper vi dig hitta det du söker. Vi har föreläsningar för alla åldrar som passar stora som små event.


Om HBTQ

  • HBTQ är förkortningen för homosexuella, bisexuella, trans- och queerpersoner. Stundtals används fortfarande termen HBT, vilket är den äldre benämningen som inte inkluderar queer-begreppet. Föreläsningarna eller föredragen om detta ämne kan mycket väl handla om sex och sexualitet, men oftast lyfter de frågor som är kopplade till normkritik och mångfald.
  • Våra föreläsare som pratar om HBTQ-frågor ger exempel på hur värderingar och fördomar påverkar hur vi ser på andra människor. De hämtar sitt stoff från såväl genusvetenskapen som från egna eller andras erfarenheter om hur det är att vara homosexuell, bisexuell, trans- eller queerperson i ett s.k. heteronormativt samhälle.
  • I den offentliga sektorn pågår ständigt arbeten med att göra HBTQ mer accepterat. Det satsas resurser på att öka förståelsen hos allt från skolpersonal till sjukvården. Om du också vill göra en sådan satsning får du gärna kontakta oss på Athenas. Vi kan ta fram olika förslag på föreläsare som är duktiga på ämnet HBTQ.
  • Föreläsningarna eller föredragen med HBTQ som tema passar till alla verksamheter med tanke på att de syftar till att få dig, liksom alla i publiken, att börja reflektera över samhället, dig själv och andra.