Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Hållbarhet

Vad innebär det att leva hållbart och hur mycket av det som sägs är hållbart är faktiskt det? Det kommer hela tiden ny forskning och folk som säger det ena med det tredje och politiker som bestämmer olika avtal. Men hur ska en vanlig person eller familj gå till väga? Hur mycket kan individen göra? Boka en föreläsning hos oss på Athenas och få kunskap om vad individen och samhället kan göra. Kicka in profilerna eller kontakta oss så hjälper vi dig hitta rätt talare till ditt event!


Om Hållbarhet

  • Hur gärna vi än önskar att situationen vore annorlunda lever vi på en planet med begränsade resurser. Ju mer vi konsumerar och slösar med våra resurser desto fortare tar de slut. Genom att tillämpa hållbarhet kan vi ta bättre hand om vår planet och dess resurser.
  • Man brukar prata om tre olika dimensioner av hållbarhet; social, ekonomisk och ekologisk. Dessa dimensioner lyfter t.ex. vikten av att grundläggande mänskliga behov uppfylls, att vi värnar om de resurser som finns och att tillväxt ska ske inom ramarna för vad ekosystemet klarar av. Här finns alltså inte utrymme för överkonsumtion!
  • Föreläsningar eller föredrag om ämnet hållbarhet kan handla om allt från naturresurser, miljö och ekonomisk tillväxt till framtidsanalys, innovationsteknik, gröna städer och biståndsarbete.
  • Eftersom hållbarhet är ett fält som kan tillämpas i alla branscher passar föredragen eller föreläsningarna såväl företag och organisationer som olika utbildnings- och offentliga verksamheter. Hör gärna av dig till oss om du behöver hjälp att hitta en föreläsare inom ett särskilt tema!