Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Gisslan

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet gisslan. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Gisslan

  • Gisslan är en eller flera individer som tillfångatas mot deras vilja i krig eller andra situationer där de kan tänkas tjäna ett utpressningssyfte. Ett av de mest kända gisslandraman i svensk historia är Norrmalmstorgsdramat 1973, som gett “stockholmssyndromet” dess namn.
  • Att ta någon som gisslan är ett brott sedan Genèvekonventionen 1949, men det hindrar inte terrorister från att än i dag tillfångata människor för att driva igenom antingen politiska eller ekonomiska krav. Flera svenskar och andra européer har tagits som gisslan i krigsdrabbade områden i modern tid.
  • Föreläsningar om gisslan beskriver detta fenomen närmare och ger en spännande genomgång av kända gisslandraman. Några av våra föreläsare har själv upplevt den skrämmande verklighet som det innebär att bli tagen som gisslan, andra har en mer forskningsbaserat vinkel.