Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Frankrike

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet Frankrike. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Frankrike

  • Frankrike ligger i västra Europa och gränsar till Tyskland, Italien och Spanien m.fl.. Landet har en lång historia och har i flera perioder varit en av de absolut märktigaste stormakterna i Europa, bland annat under Napoleon.
  • Frankrike förknippas med en av världens mest berömda vinkulturer, med gourmetmat och inte minst sin huvudstad, städernas stad Paris med sitt välkända Eiffeltorn.
  • Utöver detta är Frankrike i hög grad känt för sina stora namn inom konst och kultur; författare som Baudelaire, Balzac, Dumas, Hugo och Proust, filmskapare som Godard, Chabrol, Truffaut och Besson, och musiker som Hector Berlioz, Edith Piaf, Jean Michel Jarre, Air och Daft Punk.
  • Föredrag om Frankrike kan anta en historisk vinkel, en kulturell, politisk, eller en salig blandning av allt.