Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Framtidens kommun

Varje kommun ansvarar själva för sin utveckling och att det också sker hållbart. Som så mycket annat i samhället blir det mesta digitaliserat inom kommunerna också. Allt ifrån sophämtning, till att skolmatsalen ska veta om en elev är frånvarande för att minska matsvinnet. Det handlar också om att bli effektivare, att via sensorer veta vart parkeringsplatserna finns och att äldreomsorgen funkar på ett bra sätt. I föreläsningar om ämnet får ni ta del av hur man får in kommunen i framtiden och behåller den hållbar. Hör av dig till oss på Athenas så hjälper vi dig hitta rätt talare till ditt event!


    Om Framtidens kommun

    • Alla kommuner har en egen plan för hur de ska gå tillväga och hur de ska utvecklas. Deras utveckling påverkar våra beteenden och trenderna som blir. Hur de väljer att utvecklas kan ge tekniska genombrott, ökad mångfald och kultur. När man utvecklar städer kan man också säkerställa att det bli en  hållbar utveckling, som gröna och levande men hälsosamma och trygga platser. Då kan man också säkerställa att man hjälper det lokala arbetet och att sociala frågor och folkhälsan får ta den plats som det behövs.
    • Genom att kommunerna går in i en framtid där mycket är uppkopplad försöker kommuner också ta del av det på ett effektivt sätt. Att olika sensorer kan göra flera olika instanser bättre och lättare, t.ex vattenledningar kan larma om ifall vattnet blivit förorenat eller att gatubelysning gör att man kan spara in på el eftersom sensorerna lyser upp när någon går förbi.
    • I föreläsningar om Framtidens Kommun får ni ta del av vad som händer med arbetet när tekniken tar över, och hur man digitaliserar på ett sätt som passar alla. Ta del hur man ska tänka när man prioriterar och hur man håller sig framgångsrik som kommun.