Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Fotboll

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet fotboll. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Fotboll

  • Fotboll är som bekant ett bollspel där två lag möter varandra och tävlar om vem som kan göra flest mål utan att använda händerna.
  • Det låter simpelt – och vad gäller utrustning är det det – det enda som behövs är en boll, två mål och ett gäng sparkglada individer. Kanske är det på grund av dessa relativt enkla ramar för spelet som det har finns förutsättningar för att utveckla så många spännande element av själva fotbollsspelandet. Variationen av spelmetoder är påfallande och består bland annat av tunga försvarskämpar, smarta mittfältstrateger och eleganta anfallsdribblare som tillsammans jobbar mot ett gemensamt mål – bokstavligt talat.
  • Man kan absolut hävda att fotboll är en av Sveriges nationalsporter, även om det ibland går ganska länge mellan de internationella bedrifterna. På Fifas rankinglista ligger Sveriges damlandslag på plats 8 bland världens damlandslag, och vårt herrlandslag på plats 45 i sin grupp.
  • Föredrag om fotboll kan ta sig an ämnet från många olika vinklar, det kan vara rent sportsligt med fokus på själva fotbollsspelandet och dess finesser och strategier, eller ekonomiskt med fotboll som industri, om sponsorpengar, reklamintäkter och ojämlikhet mellan dam- och herrfotboll. Det finns breda möjligheter!