Laddar innehåll ...

yannick_620x300

Yannick Tregaro

Talangfull friidrottare, coach och ledare

Yannick Tregaro, själv en lovande friidrottstalang som tonåring, fick redan i 20-årsåldern axla rollen som tränare för några av Sveriges – och världens – främsta friidrottare. Boka en föreläsning med honom hos oss på Athenas för att få proffsiga tips och tricks om bl.a. coachning, mental träning och personligt ledarskap.

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

”Jag tycker det är viktigt att du vet vem du är och att du är kapabel till att fatta egna beslut.”

Endast 21 år gammal fick Yannick Tregaro axla rollen som tränare för friidrottare i det svenska landslaget. Trots sin unga ålder lyckades han coacha flera av dessa friidrottare, bl.a. Christian Olsson, Kajsa Bergqvist och Emma Green, till att placera sig bland världstoppens hoppare.

Yannick Tregaro visade själv prov på att vara en talangfull höjdhoppare. Som junior hamnade han topp tio i Junior-VM i Sydney. Men det är nog ändå coachningen, att hjälpa andra att nå, om inte att överträffa, sin potential som ligger honom varmast om hjärtat. Yannick Tregaro är en person som reflekterar över sin egen plats i idrotten, och för honom är att vara en bra tränare att uppmuntra människor till att vara självständiga, att fatta egna beslut. Visst, det händer att besluten är mer eller mindre bra, men oavsett vilket innebär de en viktig resa för den som fattat dem. Att coacha och leda är inte en fråga om att ta kontroll över människor, det är en fråga om att tillhandahålla redskap och att stötta.

Det är inte bara på tävlingsarenan som Yannick Tregaro coachar, på många sätt coachar han nämligen sig själv. Han har en rik livsberättelse, mycket p.g.a. alla platser han besökt och människor han träffat. Men kanske allra mest för att han är en person som söker och som aldrig tillåter sig själv att sluta växa.

Yannick Tregaro delar med sig av sin filosofi kring att coacha, leda och att tävlingshoppa i boken ”Hopp och kärlek”. Han föreläser också, och du kan boka en föreläsning med honom hos oss på Athenas. Några av de ämnen han berör i föredragen rör coachning, mental träning, personligt ledarskap, teamwork och erfarenheterna från friidrottslivet.

    Föreläsningar med Yannick Tregaro

    • Kontakta oss på Athenas för att boka och/eller för att få mer information om föreläsningar eller föredrag med Yannick Tregaro. Han skräddarsyr gärna föreläsningarna efter dina önskemål och behov.
Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden