Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-02-blue

En hisnande tidsresa om den nyfikna arbetargrabben från Åkeshov som tog sig till den absoluta toppen

Sören ”Sulo” Karlsson, sångare, artist, låtskrivare, författare

Sören ”Sulo” Karlsson

Artisten, låtskrivaren och författaren varvar visdom om ledarskap och gammaldags föreningsanda med otroliga fotbollsanekdoter från en lång karriär i fotbollens tjänst.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Sören ”Sulo” Karlsson

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Sören ”Sulo” Karlsson är sångare, artist, låtskrivare och författare. Med en osannolik bredd och produktivitet har ”Sulo” gjort sig känd som en av Sveriges mest pålitliga låtskrivare. I Sverige har han uppmärksammats för sitt nära samarbete med bl.a. Kikki Danielsson, Idde Schultz, KSMB, Larz-Kristerz och många fler. Sören är författaren till boken G som i gärningsman (2021) som han har skrivit ihop med Deanne Rauscher (”Den motvillige monarken”).

I Europa är han mer känd som frontman i svenska rock n roll bandet Diamond Dogs och som sångare och gitarrist i engelska punkbandet The Crunch med bland annat medlemmar från The Clash och Sham 69. Det som kanske kännetecknar hans karriär mer än något annat är att han ständigt testar nya samarbeten, genrer, uttryck etc.”Sulo” har till exempel tonsatt dikter av Ernst Brunner, filmat med Per Morberg och spelat teater med Per Ragnar.

Kanske var det just den ständiga nyfikenheten och den omvittnade sociala kompetensen som var  en av anledningarna till att Sulo fick uppdraget att skriva biografin om Sveriges största idrottsledare någonsin, Lennart Johansson.

Självklart svarade Sulo ja och efter bara två månader hade Sulo och Lennart blivit nära vänner vilket inte bara underlättade arbetet utan också innebar att dom umgicks utanför arbetet med boken. Tanken var att boken skulle bli klar och släppas på Lennarts 90-årsdag den 5 November 2019 men tyvärr så gick Lennart bort efter en tids sjukdom i början av juni. Boken var då redan klar men Lennart fick inte uppleva när den släpptes.

På begravningen sjöng Sulo Lennarts favoritlåt, Frank Sinatras ”My way”, en låt som verkligen passar som soundtrack till hans liv. Hör den fantastiska berättelsen om Lennart Johansson och mycket mer av Sören Karlssons livshistoria i en av hans föreläsningar.

Därför ska ni boka en föreläsning med Sören ”Sulo” Karlsson

 • Perfekt för framför allt den 100% fotbollsintresserade publiken som vill gå in på nördnivå och personliga anekdoter.
 • Sören ”Sulo” Karlsson är med sin artistkarriär och scenvana i bagaget en erfaren underhållare som alltid bjuder på såväl skratt som berörande berättelser.
 • Sulo med oss på en hisnande tidsresa om den nyfikna arbetargrabben från Åkeshov som älskade fotboll och som tog sig ända till den absoluta toppen.
 • Ta del av en viktigt och intressant föreläsning om tystnadskultur och maktmissbruk baserad på Sörens bok ”G som i gärningsman”.
  .
Visa föreläsningar med Sören ”Sulo” Karlsson

  Sören Sulo Karlsson föreläser utifrån senaste boken ”G som i gärningsman”

  • Boken är ett avslöjande av regissören Staffan Hildebrands övergrepp mot unga pojkar. I vilken författarna Sören Sulo Karlsson och Deanne Rauscher (Den motvillige monarken) kartlägger en tystnadskultur som hållit i sig fram tills nu.
  • En föreläsning om tystnadskultur, maktmissbruk och 80-talets ungdomskultur.

  Längd: ca 90 min inkl. frågestund

  Föreläsning

  • I föreläsningen sprungen ur boken ”Lennart Johansson – En polare bland pampar och pokaler” varvas visdom om ledarskap och gammaldags föreningsanda med otroliga fotbollsanekdoter från en lång karriär i fotbollens tjänst.
  • Med namn som ”Nacka” Skoglund, Olof Palme, Pele, Franz Beckenbauer, ”Ingo” Johansson och många fler tar Sulo med oss på en hisnande tidsresa som handlar om den nyfikna arbetargrabben från Åkeshov som älskade fotboll och som tog sig ända till den absoluta toppen i världens största idrott.
  • Med ledord som kamratskap, rättvisa och fair play satt Lennart Johansson som president i UEFA i närmare 20 år och skapade bl.a. Champions League

  Längd: ca 60 min plus en längre frågestund på ca 30-45 min.

   

Skicka en icke-bindande förfrågan på Sören ”Sulo” Karlsson

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Sören ”Sulo” Karlsson