Laddar innehåll ...

Rigmor Robért - Läkare, psykoanalytiker, författare och debattör

Rigmor Robért

Läkare, psykoanalytiker, författare och debattör

Rigmor Robért är läkaren och psykoanalytikern som intresserar sig för människokunskap – d.v.s. allt det mellan himmel och jord som rör mänskliga liv – och som flitigt debatterar samhällsproblematik. Boka en föreläsning med henne hos oss på Athenas!

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

I rollen som läkare och psykoanalytiker har Rigmor Robért kommit i kontakt med kunskapsfält och erfarenheter som sträcker sig långt bortom medicin. Hennes jobb har både handlat om att vårda människor och att lyssna på deras berättelser. Detta har gjort att hon har fått nya intressen och infallsvinklar på såväl det mest vardagliga som på livets stora gåtor.

Rigmor Robért studerade läkarprogrammet på Karolinska Institutet och psykoanalys vid C. G. Jung-Institutet i Zürich. Hon är en aktiv samhällsdebattör som tar sig an allt från vardagens små beståndsdelar till stora frågor med t.ex. koppling till genus, själ och socialpsykologi. Rigmor Robért har författat flera böcker, bl.a. ”Arketyper: Psykologiska mönster i en ny världsbild”, ”Hon och han”, ”Gott om pojkar – ont om män?” och ”Hon och han födda olika”.

Människokunskap är ett ord som sammanfattar den spännvidd Rigmor Robért har vad gäller ämnen hon tar upp i sina föreläsningar eller föredrag. Hon talar gärna om ledarskap, genus och kön, olikheter, likheter, konflikthantering, självkännedom, kreativitet och ledarskap. Variationen och bredden på olika teman gör att hon lämpar sig bra för både mindre event och större företagsevenemang.

Boka en tankeväckande föreläsning med Rigmor Robért! Nedan ser du ett urval av hennes föreläsningsrubriker och -ämnen. Alla föreläsningar kan skräddarsys så att de passar dig, din publik och ditt evenemang.

Foto: Hasse Bengtsson

  Att leda olikheter

  • Hur ska du gå tillväga för att bejaka dina medarbetares olikheter och lyfta fram det bästa i var och en av dem?

  Förändring och arbetstillfredsställelse

  • Hur möter du ökade krav på effektivitet, helhetsperspektiv och prioritering?

  Bemötande

  • Hur åstadkommer du möten som både är professionella och engagerade?

  Medarbetare eller motarbetare?

  • Hur bemöter du människor med öppenhet och skapar förutsättningar för god kommunikation?

  Det kreativa samarbetet

  • Hur får du bättre kännedom om dig själv och om de som är olika dig?

  Fler ämnen

  • Ledarskap
  • Värdegunder
  • Missbruk, beroende och medberoende
Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden