Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-06
Skicka en oförpliktande förfrågan på Pontus Wasling

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Du bör lära dig att lyssna på dina minnen, menar hjärnforskaren Pontus Wasling, och använda dem tillsammans med din magkänsla. Hur? Boka en föreläsning med honom hos oss på Athenas för att få redskap till att använda erfarenheter till att fatta kloka och kreativa beslut.

Pontus Wasling är hjärnforskare och läkare vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg. Hans forskning handlar om minnets allra minsta beståndsdelar och vad som händer vid minnessjukdomar som t.ex. Alzheimers sjukdom. I sitt yrke träffar han patienter med sjukdomar som på olika sätt skadat hjärnan och minnet.

På fritiden funderar Pontus Wasling gärna över hur minnets allra minsta beståndsdelar påverkar de stora frågorna i livet. ”Minnet, fram och tillbaka” är hans första bok för en bredare publik. Förutom att forska och skriva föreläser Pontus Wasling om minnet, ofta kopplat till hur det påverkar vår kreativitet, beslutsfattande och känsloliv.

Boka en spännande föreläsning om din egen hjärna!

Visa föreläsningar med Pontus Wasling

  Vad påverkar dina och andras beslut?

  • Hur gör vi när vi fattar ett beslut? De flesta av oss vet väldigt lite om hur det egentligen fungerar, trots att de val vi gör påverkar både oss själva och vår omgivning. Vi registrerar hela tiden omedvetet saker som påverkar våra beslut och följer sedan vår magkänsla.
  • Pontus Wasling är expert på ämnet, och talar i denna föreläsning om hur faktorer som socialt sammanhang, kroppsspråk och beröring influerar oss. Han berättar hur vi kan läsa av andra människor, om vår inbyggda moraliska kompass och hur magkänslan fungerar, så att vi kan lära oss att fatta mer medvetna – och bättre – beslut.

  Minnet, fram och tillbaka

  • Allt vi har är här och nu.
  • Trots att vi vet mycket väl att historien har passerat och att framtiden inte har kommit ännu flyter vi hela tiden iväg från nuet. Vi tänker tillbaka och blir nostalgiska, eller så målar vi upp bilder av framtiden.
  • Den här inspirerande föreläsningen med Pontus Wasling handlar om varför vi måste försvinna iväg från nuet, och varför vi inte mår bra av det.
  • Vilka misstag gör hjärnan? Varför tar vi ofta fel på vad lycka är? Pontus Wasling ger svar på dessa frågor och många fler, och berättar om några enkla saker vi kan tänka på när vi åker på resa i minnenas värld, fram och tillbaka.

  Kraften i en berättelse

  • Vi är besatta av berättelser. De sätter informationen vi tar in i ett sammanhang, som skapar ett minne och i slutändan kunskap. Allt vi vet om världen och oss själva är därför minnen som bygger på kunskap i form av berättelser. Hjärnan bygger nämligen ihop vår livshistoria och förståelse om omvärlden efter vissa mönster, såsom den har gjort i tusentals år.
  • Med en bas i hjärnforskning talar Pontus Wasling om framtidsvisioners och nostalgins starka kraft. Han föreläser om hur berättelserna vi skapar är uppbyggda, vad som får oss att komma ihåg dem, och hur de påverkar vår självbild, världsbild, vad vi minns och vad vi konsumerar.

  Den kreativa hjärnan

  • Kreativitet är bra, det verkar alla vara eniga om. Men hur funkar den? Vad händer när vi får plötsliga infall? Kan man bli bättre på att komma på idéer?
  • I denna föreläsning lär Pontus Wasling oss att vi alla har en inbyggd kreativitet i hjärnan och hur vi kan locka fram och styra våra kreativa krafter. Han tar livet av myter om musor och gudomlig inspiration och talar i stället om vilka tankeprocesser som ligger bakom nyskapande.
  • Vidare får vi veta hur det egentligen går till när vi får de där plötsliga insikterna som leder till innovationer och konstnärligt skapande.
Skicka en oförpliktande förfrågan på Pontus Wasling

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Pontus Wasling