Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-06

Fake news och hur bilden av Sverige uppfattas utomlands

Paul Rapacioli föreläsning

Paul Rapacioli

Författare och samhällsgranskare med föreläsningar om bilden av Sverige och konsekvenser av filterbubblor och fake news

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Paul Rapacioli

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

ABBA, Ikea, jämlikhet och midsommarmys. Eller massinvandring, brinnande bilar och ett välfärdssamhälle i förfall. Bilden av Sverige utomlands håller på att förändras till det sämre. Hur kommer det sig? Och hur mycket är egentligen sant? Paul Rapacioli är författare och grundare av The Local, en nyhetssajt som publicerar svenska nyheter på engelska. Han ger oss en tydligare bild av vårt lands rykte bland filterbubblor, faktaresistens och fake news. Boka en spännande Paul Rapacioli föreläsning här!

Sverige har länge varit en förebild inom välfärd, teknologi, design och musik, men också när det gäller öppenhet, jämlikhet och tolerans. I en tid med Brexit, Trump, fake news och filterbubblor har bilden av Sverige därför blivit en strategisk måltavla. Kan ett samhälle bli för öppet och tolerant för sitt eget bästa? Få reda på mer i en Paul Rapacioli föreläsning!

Paul Rapacioli är grundare av nyhetssajten The Local, som publicerar svenska nyheter på engelska. Sajten har sedan starten 2004 publicerat över 40 000 artiklar om Sverige, expanderat till nio europeiska länder och når ut till fem miljoner läsare om månaden. Målet är att ge objektiva, nyanserade nyheter och fördjupa människors förståelse av livet i Europa.

Det är inte medias uppgift att skapa en bra bild av Sverige, men att ge en nyanserad och objektiv grund för läsarens åsikter och hållningar.

I grunden är Paul Rapacioli utbildad inom ekonomi vid Universit of Bristol. Han jobbade länge på den framgångsrika rekryteringssajten Reed Online, flyttade till Sverige från London 2003 och grundade The Local året därpå. 2018 utkom hans bok “Good Sweden, Bad Sweden – The use and abuse of Swedish values in a post-truth world”.

Paul Rapacioli har själv upplevt Sverige både utifrån och inifrån, han har lång erfarenhet av nyhetsbevakning och en gedigen förståelse av hur media och samhälle påverkar varandra. Under en Paul Rapacioli föreläsning tar han upp frågor som: vilken bild av vårt land vill vi förmedla omvärlden? Vad är fakta och vad är fake news?

Boka en inspirerande, viktig och högaktuell Paul Rapacioli föreläsning!

Visa föreläsningar med Paul Rapacioli

  Paul Rapacioli föreläsning

  Good Sweden – Bad Sweden

  • “Bilar brinner, gängen bestämmer och kvinnor vågar inte gå ut efter mörkrets inbrott. Polisen har inget att säga till om och invånarna är allt för naiva för att förstå vad som måste göras. Det finns ett land i nord som tillät massinvandring och nu är krisen uppenbar. Till och med julbelysning är förbjudet!”
  • Bilden av Sverige i världen håller på att förändras. Sverige har i lång tid lyfts fram för sin välfärd, sina framsteg inom teknologi, design och musik. Nu hotas denna bild. Varför?
  • Paul Rapacioli menar att det som verkligen utmärker Sverige i världen är att det länge legat i framkant när det gäller tolerans, öppenhet och jämlikhet. Just därför blir Sverige en måltavla för de som inte delar samma värderingar. Nyheter filtreras, förvrängs (medvetet eller omedvetet) och ibland rent av fabriceras för att “bevisa” vad som händer när man tillåter t.ex. invandring – titta bara på Sverige.
  • Föreläsningen bygger på boken “Good Sweden, Bad Sweden” och bjuder på många viktiga insikter om vad fake news, bristande journalistik och källkritik kan leda till.
  • Hur påverkar detta oss när det gäller investeringar, affärer och turism? Hur ska vi försvara våra värderingar och medverka till en objektiv, rättvis bild av Sverige? Boka en aktuell och inspirerande Paul Rapacioli föreläsning!
Skicka en icke-bindande förfrågan på Paul Rapacioli

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Paul Rapacioli