Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Våra talare är också tillgängliga för evenemang online. Ta kontakt med oss för att få veta mer.

profile-cover-generic-06

En gripande inblick i karriären och livet av en av landets främsta idrottare genom tiderna

Patrik Sjöberg föreläsning - Om livet, framgångarna och motgångarna

Patrik Sjöberg

Idrottslegenden föreläser om sitt liv och sina bragder, men också om motgångarna och övergreppen inom idrotten.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Patrik Sjöberg

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Patrik Sjöberg är en av landets främsta idrottsstjärnor genom tiderna. Vad som på utsidan ser ut att vara en framgångssaga är dock kantat av mörker, tragik och allvar. År 2011 kom hans bok "Det du inte såg" ut och där berättade han för första gången om övergreppen han hade blivit utsatt för av sin höjdhoppstränare. I sina föreläsningar berättar Patrik Sjöberg om sin karriär, övergreppen, motivationen, inspirationen och viljan att nå sina mål i livet. Boka en djup och inspirerande Patrik Sjöberg föreläsning hos oss på Athenas!

I en Patrik Sjöberg föreläsning får du

 • En inblick i karriären och livet av en av landets främsta idrottare genom tiderna
 • En inspirerande, roande, motiverande, rörande och lärorik berättelse
 • Allvar blandat med inspiration och humor. Framsidor och baksidor av en karriär kantat av framgångar och motgångar

Patrik Sjöberg tog sitt första SM-guld i höjdhopp år 1981, bara 16 år gammal. Efter det blev meriterna många, där rekord efter rekord sattes. Med sina framgångar blandat med sina ärliga, raka uttalanden i media blev skriverierna kring Patrik Sjöberg många.

Men bakom Patrik Sjöbergs karriär fanns ett mörker, en berättelse om hur han som barn och ungdom blev utsatt för sexuella övergrepp av sin höjdhoppstränare. I dag kämpar Patrik Sjöberg för att uppmärksamma och bryta tystnaden om övergrepp inom idrottsvärlden. Med sin historia och vilja att förändra är Patrik Sjöberg i dag en mycket uppskattad föreläsare.

Patrik Sjöberg blev en legend redan under sin karriär. Han fick alla svenskars hjärtan att slå gult och blått i och med sina medaljbragder inom höjdhoppen. Utanför arenan var han rak och ärlig i intervjuer med journalister vilket ofta ledde till rubriker och löpsedlar i tidningarna, en egenskap han i dag använder för att göra skillnad.

En Patrik Sjöberg föreläsning kan vända sig till olika målgrupper och ändamål. Han föreläser i dag om allt från vikten att uppmärksamma och förebygga brott mot övergrepp bland barn och ungdomar, till inspirerande föreläsningar om att utveckla sin motivation för att nå sina mål. Oavsett ämne på föreläsningen så berättar Patrik Sjöberg om sin historia med en stor passion och med viljan att förbättra världen och uppmärksamma sådant som uppmärksammas bör.

Boka en Patrik Sjöberg föreläsning hos oss i dag på Athenas!

Visa föreläsningar med Patrik Sjöberg

  Patrik Sjöberg föreläsning

  Det du inte såg

  • Bakom Patrik Sjöbergs framgångar fanns ett mörker som han inte berättade om i media förrän hans bok Det du inte såg släpptes 2011. I denna Patrik Sjöberg föreläsning förklarar han varför övergrepp försiggår och kommer fortsätta försiggå om vi inte öppnar våra ögon och vågar prata om det.
  • Men inte bara det, i föreläsningen kommer Patrik Sjöberg berätta om hur vi kan få stopp på ett av samhällets mest vidriga och traumatiserande brott. Det är en dyster historia, men det finns ett ljus i slutet av tunneln om vi vågar bemöta problemen och undersöka hur vi ska bemöta varandra och motverka utanförskap.

  Patrik Sjöberg föreläsning

  Att utvecklas som människa

  • I denna Patrik Sjöberg föreläsning ger han verktygen för att hitta motivationen och viljan att prestera och bli bättre. Det handlar om att visa modet att vara öppen om sig själv, förmågan att välja sina strider och lägga energi och sin fokus på rätt saker. Med sin unika karriär och livshistoria lyckas Patrik Sjöberg inspirera, roa men också förändra och utveckla.
  • Föreläsningen riktar sig till organisationer, företag och ledningsgrupper.

  Patrik Sjöberg föreläsning

  Nå högst – mot alla odds

  • En Patrik Sjöberg föreläsning som riktar sig på vad som krävs för att bli bäst, men även att må bra under det hårda arbetet. Med sin makalösa karriär i bagaget kan Patrik Sjöberg inspirera, motivera och ge konkreta verktyg och råd för att utveckla egna drivkrafter, hitta sin motivation och stärka sin mentala förmåga.
  • Föreläsningen riktar sig till organisationer, företag och ledningsgrupper som både vill inspireras och bli bättre som individer eller grupp, men även till idrottsföreningar, skolklasser och ungdomar som söker motivation och verktyg för att nå högre.

  Patrik Sjöberg föreläsning

  En levande legend – en unik berättelse

  • Med både humor och allvar berättar Patrik Sjöberg om sitt liv och sin karriär, om kändisskapet, förmågan att välja sina strider och att sätta siktet mot ett mål och hur man kan hjälpa sig själv att nå dit.
  • En Patrik Sjöberg föreläsning och berättelse om och av en person som hann bli legend redan under sin karriär. Med både humor och djup berättar en av våra främsta idrottsstjärnor om svårigheter med kändisskapet, förmågan att välja strider, arbetet med att hitta fokus och balans, men inte minst den ständiga kampen för varje barns rättighet till en trygg tillvaro.
Skicka en oförpliktande förfrågan på Patrik Sjöberg

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Patrik Sjöberg