profile-cover-generic-01-blue

IT-pionjär om internet, framtiden och ledarskap

Nicklas Lundblad föreläsning

Nicklas Lundblad

Doktor i informatik och IT-pionjären Nicklas Lundblad ger dig viktig och inspirerande kunskap om framtiden och teknik.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Nicklas Lundblad

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Nicklas Lundblad är IT-pionjär och fil. dr. i informatik. Genom åren har han jobbat som ledare och expert i några av världens trendigaste organisationer, t.ex. Google. Hans karriär kännetecknas av ett omfattande författarskap med fokus på framtid, teknik och samhälle, och det är bl.a. dessa frågor han också talar om i sina föreläsningar. Boka en Nicklas Lundblad föreläsning hos Athenas!  

Den samhällsengagerade IT-pionjären Nicklas Lundblad arbetar med frågor om framtid, teknik och samhälle. Han började sin karriärbana genom att studera juridik och filosofi. Redan under sina tidiga studieår fokuserade han på IT-rätt och artificiell intelligens, intresseområden som lade grunden till hans senare engagemang. Under en Nicklas Lundblad föreläsning pratar han om dagens IT-läge, kreativitet och framtiden.

Efter att ha arbetat som forskningsassistent fick Nicklas Lundblad möjlighet att jobba med sina frågor i näringslivet. Genom åren har han bl.a. arbetat på Svenska Institutet för Systemutveckling, som chef för Stockholms E-handelskammare vid Stockholms Handelskammare, i internationella expertråd och hos Google. Han har ca 20 års erfarenhet av chefs- och ledarutveckling.

Nicklas Lundblad blev fil. dr. i informatik 2008. Hans avhandling heter ”Law in the Noise Society”. Hans karriär har präglats av ett omfattande författarskap, och han har skrivit allt från böcker till artiklar i några av Sveriges främsta tidningar och tidskrifter, t.ex. SvD, Axess och Ny Teknik. Nicklas Lundgren drev också en av de första bloggarna ”Kommenterat.net” i Sverige.

Ta del av en Nicklas Lundblad föreläsning om IT, säkerhet, integritet, kreativitet, ledarskap, organisationsteori, omvärldsbevakning och framtid. Du kan boka en Nicklas Lundblad föreläsning hos oss på Athenas!

Visa föreläsningar med Nicklas Lundblad

  Nicklas Lundblad föreläsning

  Konsten att ställa frågor är en mänsklig egenskap

  • Vad är egentligen mänsklig intelligens i jämförelse med artificiell? Skiljer sig den mänskliga inlärningen från maskinens, och hur?
  • Artificiell intelligens är en ny vetenskap. 2006 fyllde den 50 år och har nu passerat 60-strecket. Det som är sant för alla tekniska revolutioner är att de är – långsamma. Medan det fortfarande är en ung vetenskap går framstegen långsammare än många tror. Därefter händer allt samtidigt – och då går det snabbt.
  • Det är vid den punkten vi befinner oss precis just nu, i accelerationen. Den digitala tekniken och artificiell intelligens kommer påverka våra samhällen på ett sätt vi ännu har svårt att förutse. Men vi ska inte glömma att det är människan och mänskliga beteenden och behov som styr. Inte tvärtom. Teknik är och ska vara ett komplement till oss. Tillsammans med våra förmågor – som t.ex konsten att ställa frågor – skapar tekniken oanade möjligheter.
  • Boka en tankeväckande, lärorik och spännande Nicklas Lundblad föreläsning om framtiden och artificiell intelligens!

  Nicklas Lundblad föreläsning

  Fler ämnen som Nicklas Lundblad föreläser om:

  • Internet
  • Teknik
  • Ledarskap
  • Säkerhet och integritet
  • Kreativitet
  • Organisationsteori
  • Omvärldsbevakning
  • Kontakta oss på Athenas för att boka en skräddarsydd Nicklas Lundblad föreläsning!

Referenser

Väl förberedd, suveränt framfört. Höll tider och var ytterst vänlig.

Peter Griepenkerl Lööf-Chef Forskningsfond

Länsförsäkringar
Skicka en icke-bindande förfrågan på Nicklas Lundblad

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Nicklas Lundblad