Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-01-blue

När hjärtat får vara med och bestämma

Mikael Nordmark

Mikael Nordmark

Egenföretagaren och eldsjälen Mikael Nordmark

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Mikael Nordmark

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eldsjälen Mikael Nordmark är en inspirerande egenföretagare med en stark drivkraft att förbättra livet för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar.

Därför ska du boka en Mikael Nordmark föreläsning 

 • Mikael föreläser på ett personligt, öppet och inspirerande sätt om resan som har lett honom till att se livet med nya perspektiv. 
 • Ta del av gripande föreläsningar blandade med humor och allvar som inte glöms bort i första taget. 
 • Inspireras av Mikaels övertygelse om att inget är omöjligt och och att vi alla kan hjälpas åt att göra världen till en bättre plats att leva på.

Egenföretagaren Mikael Nordmark har en bakgrund inom marknadsföring och ledarskap där han arbetat som ansvarig för några av Sveriges mest välkända varumärken. För tio år sedan förändrades hans liv i grunden då hans son Hugo föddes med en mycket allvarlig hjärnskada. Hugo föddes med Lissencephaly, ett sällsynt tillstånd som drabbar en på miljonen där delar av hjärnan alternativt hela hjärnans yta är slät istället för karaktäristiskt veckad. När Hugo föddes sade Mikael upp sig från chefsposten på ett stort amerikanskt bolag för att fokusera på familjen och byta karriär med syftet att hjälpa barn med funktionsnedsättning till ett bättre liv. Mikael upplevde ett behov av bra assistans för sin son Hugo och var inte nöjd med det som fanns på marknaden. Idén till God Assistans föddes och Mikael startade sitt eget assistansbolag. Ett assistansbolag som är bra på riktigt. 

Genom God Assistans hoppas Mikael kunna hjälpa andra att få förutsättningar att leva ett fullvärdigt liv oavsett funktionsnedsättning och möjliggöra för alla människor att leva ett gott liv. Utöver att säkerställa att de anställda i God Assistans har rätt kompetens, har Mikael också arbetat mycket med att skapa en bra företagskultur där de anställda känner sig stolta över att arbeta på företaget. Detta genom att låta dem förstå vilken viktig funktion och roll de har i brukaren och brukarens familjs liv samt vilken skillnad deras arbete kan göra. 

Mikael har även startat en stiftelse uppkallad efter Hugo, Hugos Stiftelse, vars syfte är att förbättra livet för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar. Han har också startat en egen löpartävling ”Glädjeruset” som är Sveriges gladaste och mest inkluderande lopp.

Boka en inspirerande föreläsning med Mikael Nordmark via oss på Athenas!

Visa föreläsningar med Mikael Nordmark

  När livet inte blir som man tänkt sig

  • Ta del av Mikael Nordmarks livsberättelse och om hur vardagen förändrades när hans son Hugo föddes med den allvarliga hjärnskadan Lissencephaly.
  • Mikael berättar om resan han har gjort. Hur hans perspektiv på livet förändrades och vad det innebär att ha en son som behöver hjälp med precis allt i sin tillvaro.
  • En inspirerande föreläsning som tar upp de frågor som föräldrar till barn med funktionshinder ställs inför i livet. 
  • Känn hopp när det mesta kan kännas tungt och få verktygen som hjälper dig att få ihop vardagen och leva ett bra liv, trots de tuffa förutsättningar som livet kan ställa en inför. 

  Företagande med hjärtat 

  • Ta del av Mikael Nordmarks inspirerande resa där han bytte bana i livet och startade upp företaget God Assistans som idag växt till en koncern med mer än 2.000 anställda över hela Sverige. Mikael inspirerar och visar att allt är möjligt. En föreläsning med både skratt och tårar. 
  • Mikael berättar om både sorg och glädje. Om en tillvaro som präglats av sjukhusbesök men också många stunder av lycka. Om hur han har lyckats bygga upp en verksamhet som präglas av omtanke och hur bra livet kan bli när man låter hjärtat vara med och bestämma.
  • Mikael vill med sina föreläsningar visa att inget är omöjligt. Han vill inspirera och visa att alla kan vara med utifrån sina förutsättningar. Om hur man leder företag med värderingar och hur vi alla kan hjälpa till att göra världen till en lite bättre plats.
Skicka en oförpliktande förfrågan på Mikael Nordmark

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Mikael Nordmark