Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-05

Hur blir man eventsjukvårdens stora hjälte?

Mattias Andersson

Mattias Andersson

Mattias Andersson är ambulanssjukvårdaren och entreprenören som efter att ha upplevt brister i sjukvården bestämde sig för att ta saken i egna händer

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Mattias Andersson

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Mattias Anderssons är utbildad undersköterska och ambulanssjukvårdare. Han fick på ett plågsamt sätt se bristerna i sjukvården då hans flickväns bror hastigt gick bort på grund av ett plötsligt hjärtstopp under en fotbollsmatch. Den frivilliga personalen som fanns på plats under matchen saknade kunskaper och kunde inte bistå med den professionella hjälp som situationen krävde. Till följd av den traumatiska händelsen begick Mattias flickvän självmord då hon inte fick tillgång till rätt psykiatrisk vård efter sin brors dödsfall. Efter de smärtfyllda upplevelserna ville Mattias aldrig att något liknande skulle få upprepas och skapade därför bolaget “Skånsk Eventsjukvård” år 2014. Några år senare döptes bolaget om och heter idag “MACC event safety AB” och är en del av MACC koncernen. Mattias vision är att ge alla rätt till kvalitativ sjukvård och trygghet med hjälp av högutbildad personal, oavsett vart man befinner sig. Boka inspirerande föreläsning med Mattias Andersson via oss på Athenas.

Därför ska du boka en Mattias Andersson föreläsning

 • Mattias Andersson visar att ett “nej tack” inte bara stänger dörrar till att misslyckas, utan även dörrar till att faktiskt lyckas.
 • Han talar på ett inspirerande sätt som fångar allas uppmärksamhet i rummet, oavsett ålder.
 • Med motivation och inspiration visar Mattias hur det går att genomföra det alla trodde var omöjligt.

Skolperioden var tuff för Mattias Andersson.  Som ung stötte han på motgångar och fick ofta höra saker som ”du är värdelös”, och ”du kommer aldrig bli något”. Att han även diagnostiserades med asperger, ADHD och dyslexi gjorde det inte lättare. Senare i livet har hans diagnoser bidragit till ändlös motivation, möjligheten att kunna nischa in sig och att vara en lösningsorienterad idéspruta med en stark analysförmåga. När Mattias flickvän begick självmord till följd av bristande kunskap av vård vid en fotbollsmatch, insåg Mattias att det fanns behov av erfaren kvalitativ sjukvård för alla sorters event. Efter att ha startat sitt bolag  “MACC event safety AB” blev han år 2017 utsedd till ”Årets stjärnföretagare”.  Hans affärsidé fortsätter att växa och etablera sig. Bolaget har förvärvet av RescuRENT samt NSG vilket medför att de har cirka 400 behovsanställda samt några på fast tjänst. Detta faktum gör det möjligt för dem att vara tillgängliga på flera håll i landet. Med kompetent personal och ambulanser samt flera andra fordon skapar de trygghet vart du än befinner dig.

Mattias menar att hans framgångssaga blev sann tack vare hans starka tro på sig själv, en väl genomtänkt idé och att hans bolag är en nischad verksamhet utan några frågetecken. MACC event safety finns på plats för alla, arrangörer likväl publik. De finns bland alla evenemang, som Let’s Dance, Lidingö loppet, festivaler och massa andra evenemang.

I en Mattias Andersson föreläsning får ni ta del av hur man hittar sitt driv och kall i livet och hur man utvecklar en idé till verklighet. Han visar hur nycklarna till framgång är kvalitet och ger er tydliga exempel som visar på vikten av att allt måste funka i alla led. I hans fall handlar det om sjukvårdare, sjuksköterskor och läkare som kan bistå med hjälp oavsett var och när. De ska kunna sätta på ett plåster vid behov och ta hand om ett skoskav. Samtidigt behöver de ha kunskap i hur man handlar i mer omfattande situationer, som till exempel livsuppehållande sjukvård i väntan på ambulans. Boka en motiverade och inspirerade Mattias Andersson föreläsning hos Athenas.

Visa föreläsningar med Mattias Andersson

  Mattias Andersson föreläsning

  #DuKan

  • I föreläsningen berättar Mattias om hur man skapar de verktyg som behövs för att bli en framgångsrik människa med ett framgångsrikt liv.
  • Med motivation och inspiration talar han om hur man fångar sin kraft och drivkraft att våga säga JA till saker du tidigare sagt NEJ till.
  • Mattias ger dig de verktyg du behöver för att lyckas. Låt er inspireras av entreprenören och hitta målet för att våga ta nästa kliv och göra det som känns läskigt.

  Mattias Andersson föreläsning

  Han som inte var något blev något

  • Skolgången var inte enkel för Mattias och han fick ofta höra saker som ”Du är värdelös”, och ”du kommer aldrig bli något”. Men de negativa kommentarerna blev hans bränsle och idag driver han ett av Skandinaviens största eventsjukvårdsbolag.
  • Vi får följa det utanförskap Mattias upplevde och hans resa från ensam och mobbad till den superentreprenören han är idag.
  • Föreläsning fylls av skratt, ilska och tårar men framförallt glädje och hopp.  Till dem som inte tror på sig själva eller som intalat sig att de inte kan så visar Mattias att med hopp och motivation så kan man lyckas med allt.
Skicka en oförpliktande förfrågan på Mattias Andersson

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Mattias Andersson