Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-01-blue

En starkt berörande historia om en resa från dröm till verklighet och om vikten att aldrig sluta tro på sig själv

Mattias Andersson

Mattias Andersson

Mattias Andersson är entreprenören som trots motgångar alltid trott på sig själv. Hans affärsidé om att förbättra den akuta sjukvården kom till efter traumatiska händelser och en vilja att förändra.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Mattias Andersson

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Mattias Andersson fick uppleva bristen av akut sjukvård under en fotbollsmatch då hans svåger gick bort efter ett plötsligt hjärtstopp. Händelsen tog extra hårt på Mattias flickvän som dessvärre inte fick den psykiatriska vården hon behövde efter traumat. Det blev för mycket för henne och hon valde efter omständigheterna, att ta sitt liv. Med bakgrunden som utbildad undersköterska och ambulanssjukvårdare tog Mattias saken i egna händer, något liknande skulle aldrig få upprepas igen. Idag driver han, tillsammans med sina delägare, MACC Scandinavia AB, en koncern som erbjuder allt ifrån akut event- och ambulanssjukvård med högutbildad personal till utbildningstjänster och försäljning av nya samt begagnade räddningsfordon med tillhörande utrustning.

Därför ska du boka en Mattias Andersson föreläsning

 • Mattias Andersson visar hur man går från idé till verklighet bara genom att tro på sig själv. 
 • Hur man tar något negativt och omvandlar det till en möjlighet för förbättring.
 • Motiverande och inspirerande föreläsning som fängslar publiken, oavsett ålder.

Genom sin skolgång fick Mattias ofta höra ”du är värdelös” och ”du kommer aldrig bli något”. Trots detta har han alltid haft en enorm drivkraft och motivation. Innerst inne har han trott på sig själv och ständigt jobbat mot sina uppsatta mål. Mattias gjorde något som inte alla vågar, nämligen att lämna sin komfortzon för att gå emot strömmen.

Kanske är du en av de skåningar som tog ditt vaccin mot covid-19 på någon av MACC Scandinavias mottagningar under året som gått? Som doldis-entreprenör såg Mattias Andersson  tidigt möjligheter i branschens utmaningar. Det började med ett eventsjukvårdsbolag 2014, och har senare följts av satsningar som till exempel vaccinationsmottagning och vårdcentraler men idag tittar även Mattias på affärsmöjligheter utanför sjukvårdssektorn.

Med sin höga analysförmåga och motivation med lösningsorienterat tänk lyckades han uppmärksamma Kenneth Kronhage, en av de mest respekterade inom ambulanssjukvård och tidigare internationell chef för företaget Falck. Efter att tackat nej till ett jobberbjudande som Sverigechef för SSG bestämde sig Kenneth och Mattias för att bygga något tillsammans. Resultatet blev koncernen MACC Scandinavian AB som arbetar för att ge alla rätt till kvalitativ sjukvård och trygghet i form av kompetens personal, oavsett var man befinner sig.

2017 blev Mattias Andersson utnämnd som ”Årets stjärnföretagare” och har blivit nominerad till flera andra prestigefyllda priser. Han innehar ett medlemskap i det exklusiva nätverket ”Young Entrepreneurs of Sweden – YEOS”, med unga framgångsrika entreprenörer i Sverige.
I boken ”Älskade entreprenör” av Anna Isaksson, berättar Mattias om hur viktigt det är att man bibehåller tron på sig själv, oavsett vad andra säger. Att det inte existerar ett kanske utan enbart ja eller nej.

Att Mattias är en speciell människa som ständigt jobbar för att rädda samhället och förbättra bristerna råder det inga tvivel om. Han vet hur viktigt det är att ha ett fungerande led med sjukvårdare, sjuksköterskor och läkare som enkelt kan bistå med rätt hjälp. Oavsett om det handlar om ett plåster på skoskav eller livsuppehållande sjukvård i väntan på ambulans.

En stark och berörande historia om en resa från dröm till verklighet. Hur en med rätt inställning, idéer, tro och hopp på sig själv kan påverka och förändra. Låt er inspireras av en föreläsning med Mattias Andersson.

Visa föreläsningar med Mattias Andersson

  #DuKan

  • Mattias berättar om hur man skapar de verktyg som behövs för att bli en framgångsrik människa med ett framgångsrikt liv.
  • Med motivation och inspiration talar han om hur man fångar sin kraft och drivkraft. Att våga säga ja till saker du tidigare sagt nej till.
  • Ta del av de verktyg du behöver för att lyckas. Låt er inspireras av entreprenören och hitta målet för att våga ta nästa kliv och göra det som känns läskigt.

  Han som inte var något blev något

  • Skolgången var inte enkel för Mattias, men de negativa kommentarerna blev hans bränsle. Idag driver han ett av Skandinaviens största eventsjukvårdsbolag.
  • Vi får följa det utanförskap Mattias upplevde och hans resa från ensam och mobbad till den superentreprenören han är idag.
  • Föreläsning fylls av skratt, ilska och tårar men framförallt glädje och hopp. Till de som inte tror på sig själva eller som intalat sig att de inte kan. Mattias visar att med hopp och motivation så kan man lyckas med allt.

Referenser

Mattias berörde verkligen oss med sin föreläsning, att alla kan komma hur långt som helst, de har Mattias bevisat för oss idag

Färlövs hemtjänst

Mattias berörde verkligen, han fick våra elever att förstå hur långt de kan komma oavsett vad de har i sin ryggsäck.

Hvilan Gymnasium Lund

Jag har aldrig varit tyst så här länge men Mattias var verkligen en sjukt intressant människa att lyssna på.

Gymnasieelev
Skicka en icke-bindande förfrågan på Mattias Andersson

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Mattias Andersson