Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-01-blue

Hur blir man eventsjukvårdens stora hjälte?

Mattias Andersson

Mattias Andersson

Entreprenören och undersköterskan Mattias Andersson upplevde bristerna inom sjukvård vid evenemang och tog på sig att lösa det i egna händer.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Mattias Andersson

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Mattias Anderssons är utbildad undersköterska med en vidareutbildning till ambulanssjukvårdare. Hans flickvän begick självmord 2009 till följd av att hon inte fick rätt psykisk vård när hennes bror gick bort. Han fick ett plötsligt hjärtstopp under en fotbollsmatch och den frivilliga sjukhuspersonal som fanns på plats visste inte hur man skulle gå till väga när det hände och kunde inte bistå med professionell hjälp. Mattias ville aldrig att något liknande skulle upprepas och skapade bolaget "Skånsk eventsjukvård" 2014. Några år senare döptes det om och heter idag “MACC event safety AB”, som är en del av MACC koncernen. Hans vision är att ge kvalitativ sjukvård och att du ska kunna känna dig trygg - oavsett vart du befinner dig med högt utbildad personal. Boka inspirerande föreläsning med Mattias Andersson här.

Därför ska du boka en Mattias Andersson föreläsning

 • Mattias Andersson visar att ett nej tack inte bara stänger dörrarna till att misslyckas, utan också dörrarna till att faktiskt lyckas.
 • Han talar på ett inspirerande sätt som fångar allas uppmärksamhet i rummet, oavsett ålder.
 • Med motivation och inspiration visar Mattias hur man kan genomföra det alla trodde var omöjligt.

Skolperioden var tuff för Mattias Andersson.  Som ung stötte han på motgångar och fick ofta höra saker som ”du är värdelös”, och ”du kommer aldrig bli något” och att med diagnoserna asperger, ADHD, och dyslexi gjorde det inte lättare. Senare i livet har hans diagnoser bidragit till ändlös motivation, möjligheten att kunna nischa in sig, att vara en idéspruta, och kunna analysera och vara lösningsorienterad. När hans flickvän begick självmord som följd av bristande kunskap av vård vid evenemang, insåg Mattias att det fann behov av erfaren kvalitativ sjukvård för alla sorters event. Han skapade bolaget ”Skånsk eventsjukvård” 2014 som några år senare döptes det om och heter idag “MACC event safety AB” och 2017 blev han utsedd till ”Årets stjärnföretagare”. Affärsidén fortsätter att växa och etablera sig. De har förvärvet av RescuRENT samt NSG som medför att de har cirka 400 behovs anställda samt några på fast tjänst. Detta gör det möjligt för dem att vara tillgängliga på flera håll i landet. Med sig har de kompetent personal, ambulanser samt flera andra fordon för att skapa trygghet vart du en befinner dig. För att denna framgångssaga skulle bli sann menar Mattias Andersson att mycket ligger i sin väl genomtänkt idé, att det är en nischad verksamhet utan frågetecken och hans starka tro på sig själv. Genom denna affärsidé får han jobba med det han brinner för. De finns på plats för alla, arrangörer likväl publik. De finns bland alla evenemang, som Let’s Dance, Lidingö loppet, festivaler, och massa andra evenemang.

I en Mattias Andersson föreläsning får ni ta del av hur man hittar sitt driv och kall i livet och hur man utvecklar en ide till verklighet. Han visar hur nycklarna till framgång är kvalitet och att inget hade gått om inte personalen var välutbildade med god erfarenhet. Ni får tydliga exempel som visar på vikten att allt måste funka i alla leden. I hans fall handlar det om sjukvårdare, sjuksköterskor och läkare som kan bistå med hjälp oavsett var och när. De ska kunna sätta på ett plåster vid behov, veta hur man tar hand om ett skoskav men också hur man utför större grejer som att ta hand om ett multitrauman eller livsuppehållande sjukvård i väntan på ambulansen. Innan de ger sig ut på uppdrag gör det alltid en risk- och sårbarhetsanalys för att stämma av antalet besökare, omfång, och antal dagar för utifrån det kunna använda rätt personal med rätt kompetensnivå och hur stort teamet behovet vara. Med det kanske man kan tro att detta skulle vara något som det är svårt att rekrytera personal till, men icke! De flesta uppskattar att det är ett arbete ute på fältet och kunna hjälpa direkt där det behövs. Boka en motiverade och inspirerade Mattias Andersson föreläsning hos Athenas.

Visa föreläsningar med Mattias Andersson

  Mattias Andersson föreläsning

  #DuKan

  • Här berättar Mattias för er hur man skapar de verktygen som behövs för att både bli en framgångsrik människa och hur man skapar ett framgångsrikt liv.
  • Med motivation och inspiration talar han om hur man fångar sin kraft och drivkraften att våga säga JA till saker du tidigare sagt NEJ till för att du lekt kurragömma med självförtroendet.
  • Under en föreläsning skapar vi den skillnaden du behöver och Mattias ger dig de verktyg du behöver för att lyckas. Låt er inspireras av entreprenören och hitta målet för att våga ta nästa kliv och göra det som är läskigt.

  Mattias Andersson föreläsning

  Han som inte var något blev något

  • Skolan för Mattias var inte lätt och han fick ofta höra saker som ”Du är värdelös”, och ”du kommer aldrig bli något”. Men det blev hanns bränsle och idag driver han ett av Skandinaviens största event eventsjukvårdsbolag.
  • Vi får följa Mattias resa från ensam, mobbad och utanförskapet han upplevde under hela sin uppväxt till den superentreprenören han är idag.
  • Föreläsning fylls av skratt, ilska, tårar men framförallt glädje och hopp.  Till dem som inte tror på sig själva eller som intalat sig att de inte kan så visar Mattias att med hopp och motivation så kan man lyckas med allt.
Skicka en oförpliktande förfrågan på Mattias Andersson

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Mattias Andersson