Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-01-blue

Världsberömd filmare och fotograf

Mattias Alexandrov Klum

Mattias Alexandrov Klum

Mattias Alexandrov Klum är en prisad internationell fotograf och talare med världen som sitt arbetsfält, som genom sitt arbete uppmärksammar hotade arter, miljöer och minoritetsgrupper.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Mattias Alexandrov Klum

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Mattias är en internationellt eftertraktad fotograf, filmare och föreläsare med otaliga föreläsningar i både Sverige och utomlands.  Efter att i över 30 år ha vistats i unika miljöer och ekosystem världen över kan han beskriva kopplingen mellan människa och natur som få andra kan.

Bland uppdragsgivarna kan nämnas: Clinton Global Initiative, Nobel Laureate Symposium, Kungliga Slottet, Apple, IBM, IKEA, WWF, National Geographic Society, American Express, Sweco, Länsstyrelsen, EAT, Naturvårdsverket bland andra.

Föreläsningarna kan fokusera på ett visst ämne eller skräddarsys utifrån dina önskemål.

Nu aktuell med ny föreläsning: Covid-19, hållbara liv och hållbara affärer. (läs mer om den under fliken föreläsningar)

Där ska du boka Mattias Alexandrov Klum

  • Mattias A. Klum är en internationellt prisad fotograf som använder flera medium under sina föreläsningar, vilket skapar en dynamisk och helt unik berättelse om vår världs utmaningar idag.
  • Passar alla typer av människor, oavsett ålder och befattning. Dels på grund av att Mattias är en naturlig talare, men också för att han är anpassningsbar och gärna jobbar tillsammans med dig för att skräddarsy innehåll till publik.
  • Svåra ämnen tas upp med fantastisk energi och entusiasm. Upplevelsen fängslar och får en att verkligen tänka till.

Mattias intresse för fotografering började som liten pojke och har fortsatt genom hela hans liv. Genombrottet kom 1997 då hans naturbilder publicerades i National Geographic Magazine för första gången. Då var han 23 år och bland de yngsta fotografer som fått sina bilder publicerade i tidningen. Han har därefter fortsatt leva på fotografering, men har också filmat och regisserat flera filmer och tv-program.

Det är ingen tvekan om att hans bilder står för sig själva, men tillsammans med av hans unika berättarteknik och dynamiska användning av media når bilderna en helt ny nivå som bara kan upplevas på plats under hans föreläsningar. Recensioner har beskrivit hans föreläsningar som inspirerande, energiska och unika.

Föreläsningarna bjuder på en resa genom hela världen och ämnen som behandlas är bland annat hälsa, förändring, hållbar utveckling och kommunikation. Han föreläser också om motivation, ledarskap och kreativitet. Han har färdiga föreläsningar med tydliga teman, men kan som sagt anpassa innehållet om så önskas. En röd tråd genom hans tal och bilder visar hur inspirerande och fantastiska våra olika kulturer, växter och djur är, och hur viktigt det är att ta till vara på detta.

Tillsammans med Johan Rockström gav han också ut boken ”Vår tid på jorden” 2012, som slog igenom internationellt. Förordet är skrivet av USA:s tidigare president Bill Clinton.

Visa föreläsningar med Mattias Alexandrov Klum
FÖRELÄSNINGAR MED MATTIAS A. KLUM

Covid-19, hållbara liv och hållbara affärer

Fotografen och filmaren och internationellt eftertraktade föreläsaren Mattias Alexandrov Klum har har i över 30 år arbetat i unika miljöer och ekosystem världen över.

Som få andra, kan Mattias beskriva kopplingen mellan människa, natur och hur infektioner som covid-19, ebola, sars och svininfluensa riskerar att öka i antal framöver.

En stark orsak är avskogning, som är kopplat till drygt 30 procent av utbrotten av ebola, nipah och zika-virus. Avskogning, kombinerat med extremt väder (hetta, torka och översvämningar), driver ut vilda djur från deras naturliga habitat och närmare oss människor, vilket ökar risken för s.k. zoonoser. (sjukdomar eller infektioner som på ett naturligt sätt kan spridas mellan djur och människor.) Till det läggs besinningslös rovdrift på arter som till exempel myrkottar som av forskare nu utpekas som källan till själva Covid-19 viruset.

Vi lever, helt enkelt, i en alltmer sårbar värld och måste återskapa en mer resilient grund att stå på i framtiden.

”Det spännande och relevanta nu och i tiden efter Covid-19 är att hitta vägar till goda och mer hållbara liv och affärer som inte utarmar och destabilisera planeten på de sätt som genererar pandemier och abrupta, oönskade tröskeleffekter.” – Mattias A Klum

Med enastående och världsunika bilder, filmer och berättelser som berör och inspirerar förklarar Mattias samtidigt sambanden.

Boka en intressant och utbildande föreläsning med Mattias hos oss på Athenas!

Skicka en icke-bindande förfrågan på Mattias Alexandrov Klum

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Mattias Alexandrov Klum