Laddar innehåll ...

Magnus Rosén - Musiker och brobyggare

Magnus Rosén

Musiker och brobyggare

Han må se farlig ut, men han är faktiskt väldigt snäll. Magnus Rosén är en av världens bästa basister och har spelat med allt från världskända heavy metal-band till prestigefulla symfoniorkestrar och sköna jazzband. Nu reser han jorden runt som soloartist och föreläsare där han förenar människor med musikens hjälp. Boka en inspirerande, underhållande och annorlunda föreläsning som skapar andrum, bygger broar och berör på riktigt i en allt hårdare värld.

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Efter tio år som basist i hårdrocksbandet Hammerfall valde Magnus Rosén att söka nya kreativa utmaningar. Hans långa karriär har fört honom runt hela jorden och bjudit på många spännande upplevelser och möten med olika människor och kulturer. I dag föreläser han om de faktorer som förenar människor över kulturgränserna och ger en inblick i livet som musiker.

Magnus Rosén blev medlem i Hammerfall år 1997. 2007 kände han att det var dags att söka nya musikaliska utvecklingsmöjligheter och valde därför att satsa på en solokarriär. Sedan dess har han turnerat med sina solobasturnéer och jobbat med både mindre band och större orkestrar som bland annat Svenska nationalorkestern, Göteborgs symfoniorkester och Stockholms filharmoniker. Genom åren har han spelat i princip alla olika genrer i över 50 länder på alla kontinenter.

Förutom musik är mångfald och jämlikhet ämnen som ligger Magnus Rosén varmt om hjärtat. Han är styrelsemedlem i bland annat Music Against Violence och har gjort flera välgörenhetskonserter världen över.

Med musiken som redskap visar Magnus Rosén hur olikheter och mångfald är en möjlighet till utveckling i stället för en källa till hat och trångsynthet. Han tar upp ämnen som etik och moral, image, mångfald och medmänsklighet. Dessutom får vi en unik inblick i vad livet som professionell musiker verkligen innebär.

Boka en inspirerande och annorlunda föreläsning med Magnus Rosén här hos Athenas!

Vill du veta mer om Magnus Rosén och hans föreläsningar? Läs vår exklusiva intervju här!

  En annorlunda föreläsning

  • Varför inte avsluta dagen med en färgstark föreläsning med Magnus Rosén? Boka en annorlunda föreläsning och följ med på en spännande resa bakom kulisserna för en rockmusiker på världsturné!
  • Hör en fascinerande berättelse om koncerter med 100 000 personer i publiken, möten med Nobelpristagare, politiker och regeringstjänstemän i Sverige och utomlands, om tiden med Hammerfall, Grammisnomineringar, solobaskoncerter på Svalbard och välgörenhetskoncerter i Sydamerika. Det bjuds även på bilder, filmklipp och virtuost basspelande.
  • Visste du att bastoner stimulerar cellernas läkningsprocess? Bara en sådan sak borde få dig att slänga dig på kontaktformuläret här på sidan och höra när Magnus Rosén har möjlighet att titta förbi!
  • Boka en inspirerande föreläsning som sätter guldkant på evenemanget! Föreläsningen kan även anpassas till skolor och då ha fokus på ämnen som drömmar, visioner och framtidstro.

  Constructive VS Destructive – För skola och utbildning

  • I över tio år turnerade Magnus Rosén världen över med Hammerfall – en av Sveriges största rockband och musikexporter genom tiderna. Han har länge levt dygnet runt i en miljö där droger varit lika lättillgängligt som mineralvatten. Men till skillnad från många andra kollegor i rockbranschen bestämde han sig tidigt för att inte följa den destruktiva vägen.
  • Att vara ung innebär ofta att vara nyfiken och att vilja tänja gränser. Och det innebär ofta lust att pröva på nya saker. I en värld där droger blivit allt mer lättillgängliga gäller det att vi som vuxna tar ansvaret och ger våra ungdomar de redskap de behöver för att styra sin energi i en mer konstruktiv riktning.
  • Mangus Rosén kan med sin imponerande bakgrund inspirera ungdomar till att se ljust på framtiden. Med konkreta exempel och med musikens hjälp ger han dem verktyg och metoder för att fatta konstruktiva, utvecklande beslut.

  Tänk om allt blir bra!

  • Tillsammans med författaren, livscoachen och tidigare landslagslöparen Lena Brorsson Alminger bjuder Magnus Rosén på en djupt berörande och inspirerande upplevelse.
  • Det handlar om att vi måste ta oss själva och varandra på allvar, om att sänka farten, vila och hitta en balans. Om tiden, livet och döden. Ord som går rakt in i hjärtat ackompanjeras av meditativa bastoner från en av världens bästa basister. Boka en rofylld och vyvidgande föreläsning!
Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden