Laddar innehåll ...

Lars Björklund - Kaplan och själavårdare

Lars Björklund

Kaplan och själavårdare

När du, som Lars Björklund, dagligen möter människor i svåra situationer – kanske står de till och med inför döden – får du både se hoppet släckas och tändas på nytt. Boka en föreläsning med honom hos oss på Athenas för att få nya perspektiv på livsfrågor, mänsklig tillvaro, möten och hur du ska orka stå pall i motvindar.

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

När allt ser nattsvart ut, hur ska man då hitta stjärnor som gnistrar av hopp och ett budskap om att glädjen kommer åter? Som den tidigare sjukhusprästen Lars Björklund, numera själavårdare och kaplan på Sigtunastiftelsen, har lärt av sina möten med människor pendlar livet mellan glädje och sorg, hopplöshet och hopp. Det fantastiska med livet är att just när hoppet verkar släckt tänds en ny gnista.

Lars Björklund har under många år arbetat med sjuka människor och anhöriga till de drabbade. Det här arbetet har inneburit att han dagligen har kommit i kontakt med människors rädslor, utsatthet, drömmar, skam- och skuldkänslor, glädjeämnen och vilja till såväl närhet som till försoning. Alla möten, och icke desto mindre samtal, har inspirerat Lars Björklund till att skriva flera böcker, bl.a. ”Modet att ingenting göra” och ”Hur ska jag orka?”.

Böckerna har väckt mycket uppmärksamhet och öppnat för många föreläsningsmöjligheter för Lars Björklund. Förutom sitt jobb på Sigtunastiftelsen och skrivandet är han därför en flitigt anlitad föreläsare. De ämnen Lars Björklund talar om ligger nära mänskliga liv, med allt vad det innebär, och berör allt från att vårda en anhörig till etik och livsfrågor. Du kan boka en föreläsning med honom hos oss på Athenas.

Du hittar vår intervju med Lars Björklund här!

  Lars Björklund föreläser om:

  • Förhållningssätt i svåra möten
  • Att möta människor i livets slutskede
  • Anhörigvård
  • Etik och livsfrågor
  • Hur ska jag orka?
Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden