Laddar innehåll ...

Johan Wendt - Social entreprenör, författare och föreläsare

Johan Wendt

Social entreprenör, författare och föreläsare

Johan Wendt har flera gånger om korats till Sveriges främsta sociala entreprenör. Lyssna på hans resa om hur han ensam, utan vare sig budget, självförtroende eller stöd byggde upp Mattecentrum. När han inte räddar världen är han ofta ute och föreläser – nationellt men även internationellt. Boka en föreläsning med Johan Wendt hos oss på Athenas.

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Efter att ha hjälpt grannbarnen med matteläxan bestämde Johan Wendt sig många år senare för att lämna sin karriär som riskanalytiker för att bygga upp Mattecentrum. Mattecentrum är Sveriges största läxhjälpsorganisation som gratis pluggar matte med ca 150 000 barn och unga. I början trodde ingen på Johan Wendt och en noll-budget var något han fick vänja sig vid de första åren. Få trodde att det skulle gå. Men det gick.

Skolverket ringde Johan Wendt och frågade om han egentligen drev en religiös sekt och vid ett av sina första sponsorsamtal fick han höra att ”Detta var den dummaste jävla idén som jag någonsin har hört” av mannen som svarade i telefonen. Ett hårt slag såklart. Många år senare var det dock en perfekt titel på hans första bok. Att Christina Stenbeck, styrelseordförande i Kinnevik, och Jerry Greenfield, grundare av glassmärket Ben&Jerrys, rekommenderar att man läser Johan Wendts historia är ingen slump. De har båda nämligen en viktig roll i hans framgång.

När Johan Wendt i början av 2008 grundade föreningen Mattecentrum hade han aldrig hört talas om termen socialt entreprenörskap, ännu mindre visste han att han skulle gå i bräschen för denna framväxande rörelse. Idag har några av världens största tidningar som Forbes och The Guardian lyft upp Johan Wendt och Mattecentrum som det klarast lysande exemplet på socialt entreprenörskap i Skandinavien.

  Johan Wendt föreläser om:

  • Socialt entreprenörskap
  • PR
  • Marknadsföring
  • Företagsuppbyggnad
  • Kommunikation
Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden