Laddar innehåll ...

Jesper Roine

Jesper Roine

Nationalekonom, docent och forskare

Hur skall vi finansiera välfärden om vi inte vill ha högre skatter? Är pengarna rättvist fördelade? Jesper Roine är expert på Sveriges ekonomi och har bidragit med svenska data till stora världsomspännande analyser. Han ger dig lättbegripliga svar på svåra frågor, en översikt över de ekonomiska utmaningarna Sverige står inför och tips på hållbara lösningar.

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Ekonomin har förändrats drastiskt under det senaste århundradet. Pengar flyttas snabbare, över allt större distanser och stora ekonomiska svängningar kan komma på mycket kort tid. Men bara lugn – Jesper Roine hjälper dig att navigera i ekonomidjungeln!

Jesper Roine är docent vid Handelshögskolan i Stockholm och har skrivit boken “Kapitalet i det 21:a århundradet av Thomas Piketty – sammanfattning och svenskt perspektiv”, där han på ett lättförståeligt sätt förklarar den franske ekonomens resonemang och analyserar vad hans teorier betyder för Sverige. Han är också en av grundarna till den uppskattade bloggen Ekonomistas.

Förutom att föreläsa och skriva böcker bedriver Jesper Roine också forskning. Där undersöker han hur politiken kan påverka ekonomin, hur förmögenheten är fördelad och hur man ser till att ekonomin utvecklas på ett långsiktigt sätt.

Under en föreläsning med Jesper Roine får du ta del av ny kunskap som ger dig en översikt över det ekonomiska läget i Sverige idag och i framtiden, samt hur man kan gå tillväga för att lösa framtida utmaningar på ett hållbart sätt.

Boka en spännande föreläsning med Jesper Roine hos oss på Athenas!

    Föreläsningar med Jesper Roine

    • Kontakta oss på Athenas för att boka och/eller för att få mer information om föreläsningar eller workshops med Jesper Roine. Han skräddarsyr gärna föreläsningarna efter dina önskemål och behov.
Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden