Laddar innehåll ...

Jan Söderqvist

Jan Söderqvist

Författare, föreläsare och framtidsanalytiker

Jan Söderqvist skingrar med kvickhet och verklig insikt alla missförstånd och önsketänkande kring globaliseringen och det framväxande informationssamhället. Mycket av det som han har skrivit har redan blivit verklighet. Han använder de senaste teorierna, forskning från vetenskapen och socialteori. Boka en föreläsning med honom hos oss på Athenas.

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vilka har och kommer att ha den verkliga makten i framtiden?

Det kommer nätokraterna, dessa framtidens begåvningar som sitter inne på och vet hur de ska använda och sälja information till intet ont anande investerare. Detta är åtminstone en del, om än en liten sådan, av Jan Söderqvists framtidsvision. Med böcker som ”Nätokraterna”, ”Det globala imperiet” och ”Kroppsmaskinerna” har Jan Söderqvist tillsammans med Alexander Bard ringat in såväl samtidens som framtidens trender och tendenser. Mycket av fokus ligger på de ekonomiska förändringar som sker globalt, digitaliseringen och den nätokrati som växer fram.  ”Nätokraterna” har hittills översatts till 17 språk och sålts i över 340 000 exemplar.

Efter att ha studerat film i Los Angeles i början av 1980-talet tog Jan Söderqvist en BA i litteratur och filosofi. Han arbetade i varje tänkbart område inom media. Han har redigerat ett antal prestigefyllda tidningar, däribland Axess, och som författare har han täckt allt från mäns mode och matlagning till den asiatiska krisen på 1990-talet och revolutionen i infoteknik. Jan Söderqvist är litteratur- och filmkritiker i Svenska Dagbladet och föreläser ofta över hela världen om trender inom media, politik, kultur och ekonomi.

Du kan boka en föreläsning med Jan Söderqvist hos oss på Athenas. Bered dig på nya perspektiv och framtidsvisioner som en efter en tycks gå i uppfyllelse!

    Föreläsningar med Jan Söderqvist

    • Kontakta oss på Athenas för att boka och/eller för att få mer information om föreläsningar eller föredrag med Jan Söderqvist. Han skräddarsyr gärna föreläsningarna efter dina önskemål och behov.
Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden