Laddar innehåll ...

Jan Kronkvist

Jan Kronkvist

Kommunikationsproffs, skådespelare och inspiratör

Jan Kronkvist levererar kommunikation som ger resultat. Som föreläsare är han en inspiratör som lockar till skratt och eftertanke. Välj Jan Kronkvist som föreläsare om du på ett lättsamt sätt vill förstå vad just du kan göra för att kommunicera mer framgångsrikt och undvika onödiga feltolkningar, missförstånd och konflikter. Boka en föreläsning med honom hos oss på Athenas!

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

”Kommunikation är en förmåga som alla kan träna och utveckla till nya färdigheter.”

När du ska vässa dina kommunikativa förmågor, lära dig inta scenen och bemästra konsten att få folk att lyssna på det du säger, kan det vara en god idé att anlita någon med vana på både scenen och som inspiratör. Jan Kronkvist förenar skådespeleri med inspiratörens glöd och kommunikationsproffsets helhetssyn på kropp, tal och interaktion. Du kan boka honom till ditt event hos oss på Athenas.

Som utbildad skådespelare har Jan Kronkvist förmågan att trollbinda och engagera sin publik. Genom rollspel, igenkänning och dialog med lyssnarna blir hans föreläsningar en upplevelse som lockar till skratt och får människor att reflektera. Hans kompetens bygger på 14 års erfarenhet och över 700 genomförda utbildningar inom kommunikation, ledarskap, kundbemötande och retorik.

Jan Kronkvist är en pedagog som vet hur man skapar varaktig inlärning och affärsnytta.  Det är hans mix av utbildare och skådespelare som gör att föreläsningarna och utbildningarna blir mycket lika verkliga situationer och därmed effektiva för deltagarna. Jan Kronkvist genomför allt från korta föreläsningar, seminarier och kurser till processinriktade utbildningar.

  Kommunikation på arbetsplatsen

  • ”Det är inte VAD du säger som påverkar, utan HUR du säger det”.
  • Vi människor behöver känna gemenskap och dela upplevelser med varandra, det berikar våra liv. Men det är viktigt att skilja på vardagliga möten, samtal vänner emellan, och de vi har på arbetsplatsen, inte så sällan har de olika syften och mål.
  • Säger du ”god morgon” med ett glatt leende eller går du förbi utan att hälsa? Räcker det att känna sig intresserad för att se intresserad ut? Vad avslöjar ditt kroppsspråk? Vad förmedlar din röst?
  • Det är inte alltid vårt beteende kommunicerar det vi önskar eller tror. Vi kan t.ex. se arga ut fastän vi känner oss nyfikna för att vi koncentrerar oss så hårt på att lyssna, något som ibland kan leda till feltolkningar och missförstånd.
  • I den här föreläsningen med Jan Kronkvist får du en närmare på människans verbala och icke-verbala uttryck och hur du och dina medarbetare påverkar varandra på arbetsplatsen.

  Coachande ledarskap – led dig själv och andra

  • Har du mod att möta dina medarbetare i samtal på ett professionellt och strukturerat sätt och coacha dem mot era gemensamma mål?
  • Ett coachande ledarskap gör att du och dina medarbetare blir tryggare i er yrkesroll, frigör potential och presterar ännu bättre.
  • Under föreläsningen får du ökad förståelse för vad ett coachande ledarskap innebär och även konkreta råd på hur du själv kan börja använda metoderna och förhållningssättet.

  Tala så att folk lyssnar

  • ”Behaga – bevisa – beröra”. Det finns botemedel mot vår nervositet och metoder som vi kan lära oss att använda för att presentera på ett tryggt, intressant och övertygande sätt. Undersökningar visar att vi bara minns ca 3 procent av vad en person berättar för oss, och vi pratar ungefär 125 ord i minuten, men åhörarna hinner tänka ca 400 ord.
  • Föreläsningen handlar om att presentera tydligt inför grupp och om utmaningen att få publiken att tänka mindre och lyssna mer. Genom att använda röst- och kroppsspråk på ett levande sätt engagerar du även din publik och ”äger” scenen.
Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden