Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-01-blue

Hur man ökar engagemang och motivation med hjälp av gamification

Jan Bidner föreläsning - Hur gamification kan förändra arbetsplatsen

Jan Bidner

Jan Bidner är en av landets ledande gamification-experter med föreläsningar om hur speltänk kan inspirera och motivera verksamheter och tjänster.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

Jan Bidner är en initierad och inspirerande föreläsare som har förmågan att informera och engagera deltagare. Han tar sitt uppdrag seriöst vilket märks på hans ambition om att skapa en så bra upplevelse som möjligt för målgruppen genom att inkorporera interaktiva moment samtidigt som han är lyhörd för uppdragsgivarens önskemål och målbild. Rekommenderas varmt!

Monir Loudiyi, Akademiska hus Visa alla referenser
Skicka en icke-bindande förfrågan på Jan Bidner

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Jan Bidner har en magisterexamen i Systemvetenskap med inriktning mot Human Computer Interaction (HCI) och har tidigare arbetat på Umeå Universitet och Sogeti. Idag driver han Bidnerdonethat och hjälper företag och organisationer med deras UX-strategier - strategier för användarupplevelse för en digitalt analog värld! Tidigare var Jan verksam på gamificationstudion, "Insert Coin" som gamificationexpert med fokus på strateg och designer. Med sin långa erfarenhet inom gamification, digitalisering och förändringsledning vägleder han er mot hur ni förändrar era verksamheter eller tjänster. Hur man använder gamification för att öka engagemang och driva beteenden baserat på motivationspsykologi och speldesign.

Därför ska du boka en föreläsning med Jan Bidner:

 • Bättre förståelse för gamification och hur det kan appliceras på den egna branschen för att öka engagemang, produktivitet och nyfikenhet.
 • Ett positivt utfall på de som valt att tillämpa gamification i sina verksamheter eller tjänster.
 • Han erbjuder en föreläsning som varje företag eller organisation med intresse för engagemang, förändringsledning och digitalisering bör ta del av.

Gamification baseras på motivationspsykologi utifrån spelets perspektiv, ett område som Jan Bidner är expert inom. Han har designat digitala tjänster sedan början av 2000-talet och tillverkat spel ännu längre. Sedan 2013 har han fokuserat helhjärtat på att sprida kunskapen om gamification och dess positiva effekt på verksamheter och tjänster. Hur man skapar tydligare och mer engagerade verksamheter och tjänster.

Utifrån forskning och kunskaper om vad som motiverar och driver oss i vardagslivet, på arbetet eller fritiden, kan vi förstå vilka spelmekaniker vi behöver använda för att öka chanserna för engagemang. Att hitta utmaningar och förvandla tråkiga sysslor till något givande och motiverande är ett av de främsta målen med gamification.

När Jan upptäckte gamification så var det som om pusselbitarna föll på plats. Med meningsfulla lager på verkligheten och feedback som verktyg försöker han göra verkligheten mer begriplig och engagerande. Spel är överlägset bra på att engagera användare och att genom framåtriktad feedback driva på beteenden.

Jan är gamification-experten som hjälper företag att utvecklas och förbättras i takt med ett samhälle där digitalisering blir viktigare för varje dag. Om livet är både ett spel och en design – varför inte designa om det så att det blir lite enklare och roligare att ”spela”?

Jan Bidner är en av författarna bakom boken ”Mitt analoga jag i en digital värld”, i vilken han öppet reflekterar omkring sitt analoga jag i den digitala värld som vi lever i.

Med ett förflutet som skådespelare och pedagog får ni en avslappnad, humoristisk och informativ föreläsning.

Visa föreläsningar med Jan Bidner

  Gamification, digitalisering, förändringsledning

  • En pedagogisk, inspirerande och spännande föreläsning med Jan Bidner om gamification. Inspiration och insikt i förändringsledning, digitalisering, beteenden och engagemang.
  • Vad är speltänk och hur kan man införa det i företaget för att motivera och förbättra verksamheter och tjänster? Vilka är fördelarna och varför? Analysera sin verksamhet ur ett engagemangsperspektiv. Att se beteenden och drivkrafter ur ett spelperspektiv.
  • Med sin bas i motivationspsykologi förklarar Jan Bidner hur och varför gamification kan förändra er verksamhet och tjänst. Öka motivationen och drivet, att förändra något tråkigt till engagerande och spännande.

Referenser

Jag vill verkligen rekommendera Jans insats gällande den designsprint som vi tidigare haft gällande gamification och hur man kan applicera det på beteendeförändring inom energiförbrukning. Designsprinten hölls under 5 dagar vilket resulterade i en prototyp i form av en app som gick under namnet "Gröna Coachen". Jobbet med sprinten och resultatet av "Gröna Coachen" har resulterat i fortsatt utveckling inom Umeå Energi och tester på våra kunder. Designsprinten gav oss bra insikter om hur vi kan fortsätta vårt jobb för att nå hållbara samarbeten med våra kunder. Förhoppningsvis kan vi genom det kunna erbjuda lösningar i framtiden som utgår från vårt gemensamma arbete och "Gröna Coachen"

Kent Bergquist

Umeå Energi AB

Jan föreläste om Gamification på ett roligt och lättsamt sätt som uppskattades mycket på vår TreTårsfika. Han fick alla engagerade i föreläsningen och att se egna möjligheter med Gamification i den egna verksamheten.

Mats Strandow

ThinkThank Sweden

Trafikverket Förarprov och Transportstyrelsen genomförde 2018 en översyn av förarutbildningssystemet i Sverige och vi ville undersöka vilken nytta blivande förare kunde ha av spelifiering för sin utbildning. Jan var helt ny på Insert Coin och kastades in i den inte så tacksamma uppgiften att skriva ett koncept för hur spelifiering kunde användas för att bättre utnyttja prövotiden för nya förare, ett uppdrag han klarade med den äran

Marianne Berg

Trafikverket

Vi valde Jan som föreläsare tack vare att vi hade hört att hans kunskaper och sätt att tala var energigivande och inspirerande. Efter Jans föreläsning var vi alla mycket imponerad över hans kunskaper men framförallt hans styrka, att förmedla det som för oss är svårt att förstå, gamification. Han berättade och visade exempel som gjorde bilden klarare och mer glädjefylld.

Jon Moraeus

Future Cleantech Solutions

I was facilitating an innovation design sprint and had a pleasure to have Jan on board as gamification expert. Jan was both creative and delivery-focused, keeping a great vibe in the whole team. He is knowledgeable, and professional, while remaining humble enough to allow whole team to excel at their best. His special skill was visualisation (comics type) and our team got plenty of extra recognition for that - his visuals just help to deliver ideas so much better. He also showed true acting skills when we needed to rehearse an user interview - which was fun too! His additional value was a promo video that he directed and cut together for showing our solution to broader audiences. I definitely recommend considering Jan as a gamification expert and/or creative & visual business designer, and I hope to work with him again some day!

Siim Lepisk, Innovation Manager

SEB Bank
Skicka en icke-bindande förfrågan på Jan Bidner

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Jan Bidner
Jan Bidner

5 av 5 stjärnor

Jan Bidner är en initierad och inspirerande föreläsare som har förmågan att informera och engagera deltagare. Han tar sitt uppdrag seriöst vilket märks på hans ambition om att skapa en så bra upplevelse som möjligt för målgruppen genom att inkorporera interaktiva moment samtidigt som han är lyhörd för uppdragsgivarens önskemål och målbild. Rekommenderas varmt!

Monir Loudiyi, Akademiska hus Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Jan Bidner