Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-05
Ingemar Gens - Socialantropolog, jämställdhetsivrare, författare och debattör

Ingemar Gens

Socialantropolog, jämställdhetsivrare, författare och debattör

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Ingemar Gens

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Boka en föreläsning med Ingemar Gens för att få perspektiv på hur det kommer sig att vi fostrar flickor och pojkar på olika sätt och vad kan vi göra för att omförhandla de könsroller vi skapat. Du hittar honom här hos oss på Athenas!

Ingemar Gens är något av en pionjär vad gäller att debattera könsroller och skapa lika villkor för kvinnor och män, flickor och pojkar. Jämställdhetsfrågor blev hans främsta levebröd när han tog sin kandidatexamen med socialantropologi, arkeologi och sociologi som huvudämnen 1981, sedan dess har han nämligen varit involverad i flertalet stora jämställdhetsprojekt.

Kanske mest känd som författare, debattör och frilansjournalist, har Ingemar Gens skapande varit fokuserat på sociala aspekter. Hans socialreportage har varit med i press, radio och på TV. 1998 utkom hans bok ”Från vagga till identitet” och i början av sin karriär skrev han manuset till dokumentärfilmen ”Där inga människor finns”. Numera föreläser Ingemar Gens om könsroller och jämställdhetsfrågor på heltid.

Ingemar Gens lade grunden till det uppmärksammade projektet ”Tittmyran/Björntomten”, en form av pedagogik som testades på två förskoleavdelningar. Hur könsroller skapas och upprätthålls, även bland småttingar, är en problematik han gärna pratar om i sina föreläsningar eller föredrag. Det är trots allt i de tidigaste åren människor fostras in i ’kvinnligt’ respektive ’manligt’.

Boka en inspirerande föreläsning med Ingemar Gens!

Visa föreläsningar med Ingemar Gens

  Myten om det motsatta könet

  • Hur kommer det sig att flickor får lära sig vissa saker medan pojkar får lära sig andra?
  • I denna föreläsning pratar Ingemar Gens om hur könsroller skapas genom att flickor och pojkar uppfostras på olika sätt. Han lyfter också en annan viktig fråga: hur ska vi hitta nya, mer kritiska könsroller som bättre avspeglar den tid vi lever i?

  Mötas är att leva

  • Allt vi är och gör handlar egentligen om möten och mänskligt samspel, det där mellanmänskliga kittet som binder oss samman. Att mötas är dock inte alltid så enkelt och kan ibland kräva finesser.
  • Den här föreläsningen med Ingemar Gens syftar till att ge dig redskap till att komma andra människor närmare.
Skicka en oförpliktande förfrågan på Ingemar Gens

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Ingemar Gens