Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Våra talare är också tillgängliga för evenemang online. Ta kontakt med oss för att få veta mer.

profile-cover-generic-05

Ett unikt perspektiv på dagens samhälle, nationalism och multikulturalism

Göran Adamson föreläsning

Göran Adamson

Docent i Sociologi som i sina föreläsningar riktar unik kritik mot dagens politiska läge och mot multikulturalismen.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Göran Adamson

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Göran Adamson har gjort sig ett namn som en unik tänkare, kritiker och författare för sitt sätt att kritisera dagens vänsterpolitiska idéer om multikulturalism och mångfald. Han har blivit kallad för "en Svensk Jordan Peterson" och hans videos på YouTube har setts av hundratusentals människor. En föreläsning med Göran Adamson kommer med unik kritik mot det politiska och ideologiska läget idag, där han menar att dagens multikulturella system i grunden är reaktionärt och att vänstern behöver ifrågasättas. Boka en spännande och lärorik Göran Adamson föreläsning här på Athenas! 

Därför ska du boka en Göran Adamson föreläsning:

 • Han kommer med en unik kritik av dagens politiska och sociala läge, som både är provocerande, utvecklande och viktig
 • Du får en bredare kunskap om multikulturalism och nationalism, och vad som sker i samhället idag
 • Han är en riktig expert inom sitt område, och kommer definitivt utmana dina tidigare tankegångar om samhället och politiken

Vi lever idag i ett polariserat politiskt klimat, och den höga andelen utomlands födda i Sverige idag innebär att vi lever i ett multikulturellt samhälle. Men vad är egentligen ett multikulturellt samhälle, och vilka problem kan uppstå? Har multikulturalismen något gemensamt med nationalismen? Under en Göran Adamson föreläsning tar han dessa frågor på allvar, och kommer med unik kritik av dagens politiska och sociala situation.

Göran Adamson är docent i Sociologi. Han innehar en PhD i Sociologi från London School of Economics and Political Science. Han har Master i Ekonomisk historia från Lunds Universitet, Master i Idé- och lärdomshistoria från Lunds Universitet och en BA – Ekonomexamen från Lunds Universitet. Idag är han lektor i Sociologi vid Högskolan Väst i Trollhättan. År 2014 gav han ut boken ”Svensk mångfaldspolitik – en kritik från vänster” där han diskuterar multikulturalismens roll i samhället.

Göran Adamsons kritik mot multikulturalismen kommer inte från höger. Han tycker det är viktigt att påpeka att precis som vänstern kan kritisera högern och vice versa, kan även vänstern kritisera vänstern. Göran Adamsons kritik är en vänsterliberal kritik mot ett system som han anser i grunden vara reaktionärt och bakåtsträvande. Detta, och mer, förklarar han på ett sakligt och tydligt sätt i sina föreläsningar.

Sedan 2009 har Göran Adamson med familj bott i en rad olika länder, och att kalla dem beresta är i minsta laget. Några av dessa länder som dem bott i är Indonesien, Etiopien, Vietnam, Thailand och Jordanien.

Boka en aktuell, spännande och utmanande Göran Adamson föreläsning här hos oss på Athenas!

Visa föreläsningar med Göran Adamson

  Göran Adamson föreläsning

  Multikulturalism och nationalism – är det inte egentligen samma sak?

  • En Göran Adamson föreläsning där han kritiserar och ifrågasätter dagens multikulturella ideologi, och förklarar vad multikulturalismen har gemensamt med nationalismen.
  • Göran Adamson anser att multikulturalismen är en reaktionär idé och att den behöver ifrågasättas från vänster, i denna föreläsning förklarar han hur och varför.
Skicka en oförpliktande förfrågan på Göran Adamson

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Göran Adamson