Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-05

Inspirerande föreläsning om livet, sorgen, hoppet och när saker inte blir som man tänkt sig

Fredrik Westin föreläsning - Om livet, relationer, fram- och motgångar

Fredrik Westin

Rockstjärna och poet med inspirerande föreläsningar om livet och om att vara pappa till en son med funktionsnedsättningar

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Fredrik Westin

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Skolpersonal, familjer, nyfikna och drabbade, se hit! Fredrik Westin har haft många roller genom åren; musiker, låtskrivare, ekonom, kommunchef och poet. Men framför allt är han pappa. Och han är inte pappa till vem som helst. Andra har kallat sonen för skitunge, men i verkligheten är han självaste Stålmannen! När du bokar Fredrik Westin hos oss på Athenas får du en gripande föreläsning om hur det är att vara pappa till ett barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Fredrik Westin har arbetat som VD, HR-chef, kommunchef och socialchef, parallellt med detta så var han också varit gitarrist i hårdrockbandet Corroded. Han har tidigare rest runt med föreläsningen ”Jag är inte Pappa till en skitunge, jag är Pappa till Stålmannen” som  handlade om hur han upplever sitt liv som pappa i en familj där ett av barnen har Autism, Tourette, ADHD och Asperger. Den föreläsningen gick i pension 2018 men det finns mer att berätta….

Med den slagkraftiga signaturen ”Stålmannens pappa” har Fredrik Westin turnerat land och rike runt för att föreläsa. Föreläsningarna och föredragen handlar om den utsatthet man som förälder känner när utmaningarna hopar sig kring sitt barn och hela familjen. Framför allt betonar föreläsningarna hur fantastisk varje dag är när man är pappa till ett barn som ser på världen med andra ögon. Hur kan en dag bli något annat än en lärorik upptäckt, fylld med härliga och gripande upplevelser?

Idag är Fredrik Westin aktuell med föreläsningen ”Jag är inte Pappa till en skitunge, jag är Pappa till stålmannen 2.0”, eller som han valt att kalla den ”mvh/livet”. Det handlar inte längre bara om hans barn, det handlar om livet som har pågått parallellt under de senaste 18 åren. En rörande historia om livet mellan diagnoser, avslutade relationer, påbörjade relationer, syskonlivet, terapi, insikter och utsikter, hopplöshet och hoppfullhet.

Med utgångspunkt i sin egen livsresa tar Fredrik upp frågor och erfarenheter om självledarskap och Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.  Hans erfarenheter som pappa har inneburit  den största utvecklingen och en inre resa som har utmanat hans tidigare sätt att se på livet.

Fredrik Westin är utbildad marknadsekonom. Han har tidigare jobbat som bl.a. social- och personalchef liksom han har varit kommunchef i Ånge kommun. Den stora passionen är musik och Fredrik Westin är idag verksam som musiker, rockare och låtskrivare. Han har även gett ut tre diktsamlingar, ”Våta tårars eld – 100 haiku”, ”Sjörapport från inlandet” och den senaste ”Själamarker” som blivit nominerad till Selmapriset 2019. Men mest av allt är han nog ändå pappa, en roll han med glädje talar om.

Engagerad, passionerad och med mycket humor mitt i allvaret får Fredrik Westin sina deltagare att både skratta och gråta och lämnar efter sig hopp och energi som de kan ta med sig ut i livet. Fredrik föreläser gärna för skolpersonal, vårdpersonal, anhöriga till barn med Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, chefer och ledare.  Vem kan du leda som chef om du inte kan leda dig själv?

Fredrik anpassar gärna innehåll och upplägg utifrån kunders behöv och önskemål.

Vill du veta mer om Fredrik Westin och hans inspirerande föreläsningar? Läs vår intervju med honom här!

Visa föreläsningar med Fredrik Westin

  Fredrik Westin föreläsning

  Mvh / Livet

  • En intim, gripande och rolig föreläsning med Fredrik Westin.
  • En historia om livet, dess upp- och nedgångar, hur det är att vara Pappa till en son med funktionsnedsättningar och mycket mer.
  • Detta är en tankeväckande föreläsning som fyller åhörare med hopp, inspiration och energi att ta sig vidare med ut i livet!
  • Fredrik föreläser gärna för skolpersonal, vårdpersonal, anhöriga till barn med Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, chefer och ledare. Vem kan du leda som chef om du inte kan leda dig själv?

Skicka en oförpliktande förfrågan på Fredrik Westin

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Fredrik Westin