Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-02-blue

Fördelarna med spel i undervisningen

Felix Gyllenstig Serrao - Förstelärare, undervisare och spelpedagog

Felix Gyllenstig Serrao

Spelläraren Felix Gyllenstig Serrao hjälper föräldrar och pedagoger att bättre förstå spelets möjligheter för inlärning.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Felix Gyllenstig Serrao

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Dataspel: onödigt otyg som förstör våra barns hjärnor eller ett roligt och utvecklande hjälpmedel? Försteläraren Felix Gyllenstig Serrao, även kallad Spelläraren, sprider kunskap om dataspel som pedagogiskt verktyg. Han får skolvägrare att dyka upp i klassen igen och elever att lära sig för att de vill och inte för att de måste. Hans eftertraktade föreläsningar hjälper pedagoger och föräldrar att ge barnen alla förutsättningar de behöver för att lära.

Allt fler barn spelar allt mer, men det är som om vi vuxna inte riktigt hänger med. Det råder fortfarande en envis uppfattning om att alla dataspel är dåliga i alla lägen. De förstör våra barns hjärnor och gör dem till slöa coladrickare och kallblodiga mördare. Försteläraren Felix Gyllenstig Serrao håller inte med.

Felix Gyllenstig Serrao har arbetat i särskilda undervisningsgrupper där han har använt sig av spel och deras kontext för att locka skolvägrare och elever med diagnoser som ADHD, autism och Aspergers syndrom till skolan och ge dem möjlighet och verktyg att uppnå sina mål. 2016 nominerades han till det ärofyllda lärarpriset Guldäpplet för sitt arbete med att integrera it i undervisningen. Hans bok ”Minecraft – ett pedagogiskt verktyg” ges ut av Natur & Kultur 2017.

Felix Gyllenstig Serrao bloggar och föreläser under pseudonymen Spelläraren, där han med konkreta exempel visar möjligheterna med att integrera spel i undervisningen. Till vardags är han förstelärare och handleder andra lärare i projektet “Minecraftclasser”, som uppskattas av både lärare och elever. Han har medverkat som Spelläraren i bland annat SVT:s Aktuellt, Tv4-nyheterna, Efter 10 med Malou, Sveriges Radio P1 och i flera tidningsartiklar. Han har även varit aktuell i Lärlabbet i UR och radioprogrammet Kaliber i P1.

Genom sina föreläsningar sprider Felix Gyllenstig Serrao kunskap om hur skolan kan använda spel för att locka elever till lärande och uppfylla läromålen. Du som förälder blir klokare på varför ditt barn spelar och när man ska sätta gränser, vilket ger en trygghet och hjälp att förhålla sig till spelandet. Du som pedagog får ett modernt och viktigt verktyg att lägga i din pedagogiska verktygslåda. Det hjälper dig inte bara att förstå dina elever bättre, men också att kunna lära ut ny kunskap till dem på ett sätt som de förstår.

Boka en nytänkande föreläsning med Felix Gyllenstig Serrao!

Visa föreläsningar med Felix Gyllenstig Serrao

  Spel i skolan – varför? Och hur gör man?

  • Föreläsningen riktar sig till pedagoger, skolor och till alla som är intresserade av gamification och spel i skolan. Felix Gyllenstig Serrao tar upp frågor som:
   – Vilka är fördelarna med spel i undervisningen?
   – Hur kommer det sig att spel och elever med vissa diagnoser är en lyckad kombination?
   – Vilka spel kan vi använda?
   – Hur kan vi använda spelen för att uppnå målen i styrdokumenten?
   – Hur kommer framtidens klassrum med spel se ut?

  Barn och ungdomars spelvanor

  • Föreläsningen skapar förståelse för ungdomar och barns spelande och hjälper föräldrarna att hitta sin roll som förälder till ett barn som spelar. Felix Gyllenstig Serrao tar bland annat upp frågor som:
   – Vilka spel är det som ungdomar och barn spelar i dag?
   – Hur kan de sitta framför spelen i flera timmar?
   – Hur kan vi som föräldrar förhålla oss till våra barns spelande? Ska vi sätta gränser?
   – Hur gör vi med våld i spel och spels åldersgränser som kanske inte alla föräldrar följer?
Skicka en oförpliktande förfrågan på Felix Gyllenstig Serrao

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Felix Gyllenstig Serrao