Laddar innehåll ...

Erik Ståhl - Inspiratör

Erik Ståhl

Inspiratör

Erik Ståhl, killen som njuter så länge han varar, inspirerar människor till att möta varje dag med öppenhet och glädje. Han lever med en kronisk sjukdom och har spenderat tusentals dagar på sjukhus. Det har gjort honom till en expert på att våga ta itu med jobbiga saker för att sedan kunna vända dem till något positivt. Nu delar han med sig av sina erfarenheter till både företag, vårdpersonal och andra som vill lära sig tackla motgångar på ett smidigare sätt. Boka en föreläsning med honom hos Athenas!

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Erik Ståhl må börja och sluta varje dag med en allvarlig sjukdom, men med sin förmåga att njuta så länge han varar ”äger” han varje dag och lyckas hitta guldkornen som gör livet outsägligt vackert. Livsglädje och ”njut så länge du varar” är hans budskap till dig.

Ända sedan födseln har Erik Ståhl levt med den högst ovanliga blod- och immunbristsjukdomen Wiskott-Aldrichs Syndrom (WAS). Han kallar sjukdomen sin högra hand och kan berätta en hel del om hur det är att leva med något som påverkar dig varje dag, hela livet.

Erik Ståhl blöder ofta och mycket, men i varje por vibrerar en livsglädje som han vill dela med sig av till dig som åhörare. Trots smärta, sjukdom och utsatthet kan du forma ditt liv på dina egna villkor. Det är aldrig någonsin kört, de allra snårigaste vägarna kan leda till något riktigt fint.

I sina föreläsningar vill Erik Ståhl ge perspektiv och förmedla glädje till livet, samt sätta igång dina tankar: var befinner du dig nu och hur kan du utvecklas privat och offentligt? Ta del av en livsberättelse utöver det vanliga, en livsberättelse som leder in dina tankar på nya banor.

Boka en inspirerande föreläsning som passar företag och organisationer i alla storlekar!

  ”Jag njuter så länge jag varar”

  • Detta är en föreläsningsföreställning som berör livets toppar och dalar, som inspirerar dig till att hitta din väg genom stormarna och ”äga” dina svårigheter. Till och med under de svåraste dagar kan du hitta guldkorn som väcker din kärlek till livet och att bara få vara du.
  • Du är din utgångspunkt och när du väl har hittat denna, alltså dig själv, har du alla förutsättningar till att växa som människa och att vakna med en känsla av tacksamhet.
  • Några ämnen som föreläsningen behandlar:
   – Vad vårt yttre kommunicerar
   – Att utvecklas i det svåra genom skratt och eftertanke
   – Att något är svårt bara är en definition på hur hårt man behöver jobba för att lyckas
   – Äga sina rädslor
   – Vikten av att ha dåliga dagar, bra dåliga dagar
   – När sjukdom möter företagande, den inre vd:n

  Inte chef men ändå en ledare – För vårdpersonal

  • En föreläsning riktad till sjukvårdspersonal som hjälp till att förstå vilken ledarroll de faktiskt innehar och hur man som patient uppfattar den. Inom sjukvården finns det enormt mycket människor, patienter, som känner sig otrygga. De har hamnat i en svår sits i ett sammanhang som inte är deras hemmaplan och de är därför utanför trygghetszonen. Där det finns otrygghet krävs det också tydligt ledarskap för att generera förtroende, acceptans och en tryggare miljö.
  • Ledarskap är en väldigt liten, på sina håll obefintlig, del av utbildningen till att bli undersköterska eller sjuksköterska. Med tusentals dagars erfarenhet av att vara i en patientsituation vill Erik Ståhl ge era anställda ett nytt perspektiv på sin roll som arbetande inom vården. Han vill skapa förståelse för att man inte ”bara” är underskötare eller sjuksköterska, utan dessutom en ledare som förväntas att med säkerhet leverera en plan och strategi för hur vården av den drabbade ska gå till.
  • Under den här föreläsningen ger Ståhl sin syn på hur man bör och inte bör agera för att lättare kunna skapa förståelse hos era anställda och återkoppla till deras verklighet i vården.
Kunder som har upplevt föreläsningar med Erik Ståhl

Ladda mer...

Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden