Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-01-blue

Samarbete och kommunikation över lands- och kulturgränser

Ekaterina von Gertten

Specialist på interkulturell kommunikation som hjälper ert företag att ta steget ut på den internationella marknaden.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

Ekaterinas presentationsstil kan beskrivas som väldigt engagerad och mycket inlevelsefull. Hon är mycket kunnig inom sitt område och kan få en hel grupp att känna stort intresse för ämnet hon pratar om.

Yvette Valdivia, Supply manager - Siemens Visa alla referenser
Skicka en icke-bindande förfrågan på Ekaterina von Gertten

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
About icon

Om Ekaterina

Lecture icon

Föreläsningar

References icon

Referenser

Interviews icon

Artiklar

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum

Att kunna kommunicera och samarbeta över landsgränser är viktigare än någonsin. Ekaterina von Gertten jobbar med interkulturell konfliktlösning, internationell teambuilding och globalt ledarskap och vet dessutom av egen erfarenhet hur det är att börja om i ett helt nytt land. Vill du ta steget ut på den internationella marknaden? Behöver du hjälp med mångfaldsfrågorna på ditt företag? Vill du ha stöd i ditt arbete med att hjälpa människor på flykt att integreras på din arbetsplats? Boka en Ekaterina von Gertten föreläsning!

Ekaterina von Gertten har i över tio år arbetat i och med olika kulturer på olika språk. Hon jobbar mycket med undervisning, handledning och föreläsning för internationella kunder och vet av egen erfarenhet hur det är att starta upp ett liv i en ny kultur.

Ekaterina von Gertten föddes i Sovjetunionens Vitryssland där hon utbildade sig inom musik och lingvistik. I vuxen ålder flyttade hon till Sverige och fortsatte sina studier inom tvåspråkighet och klassisk musik. Hon arbetade sedan i flera år som professionell operasångerska, tolk och språk- och kommunikationskonsult.

I dag är Ekaterina von Gertten föreläsare, utbildare och diskussionsledare med hela Europa som arbetsplats. Hon är director of consulting på Aperian Global, ett av de ledande företagen inom global talangutveckling, där hon hjälper Fortune 500-kunder med att identifiera och övervinna de utmaningar som globaliseringen medför. Några av hennes expertområden är mångfald och integration, globala team, globalt tankesätt och globalt ledarskap.

Flera ambassader, organisationer och företag har redan låtit sig inspireras av Ekaterina von Gertten när det handlat om internationell konfliktlösning, förberedelse inför en lansering på en ny internationell marknad och ett givande mångfalds- och integrationsarbete på arbetsplatsen.

Boka en spännande, viktig och högst aktuell Ekaterina von Gertten föreläsning hos Athenas!

Vill du veta mer om Ekaterina von Gertten och hennes föreläsningar? Läs vår intervju här!

Visa föreläsningar med Ekaterina von Gertten

  Ekaterina von Gertten föreläsning

  Kriget i Ukraina: Hur tänker de egentligen?

  I den här föreläsningen visar Ekaterina von Gertten på komplexiteten av relationen mellan Ukraina, Ryssland och Belarus tidigare och nu, hur det kommer sig att de forna “brödernationer” är numera involverade i ett av de mest brutala och inhumana krig som påverkar hela Europa? 

  Några av frågorna som hon tar upp: 

  • Ukraina: Varför kommer Ukraina vinna? Vad är det som Ryssland inte kan förstå om Ukraina? Vad tänker och tycker ukrainare om ryssar och belarusier? 
  • Ryssland: Hur kan Ryssland hysa så mycket hat mot Ukraina? Hur kan vanliga ryssar stödja detta krig och Putin? Vem fungerar inte propaganda på? Vad har de för mentalitet att de inte kan bara komma ut och säga nej till diktaturen och kriget? 
  • Belarus: Hur blev det så att Belarus blev involverad? Vad är dess roll i kriget? Vad tycker belarusier: är de för Ryssland eller är de för Ukraina? 
  • Men också: Hur mycket av broderskapet är kvar? Vad blir arvet till de nästa generationerna av ryssar, belarusier och ukraina? Vad händer i framtiden? 

  Föreläsningen är 2 timmar men kan kortas till 90 min och också till 60 min.

  Ekaterina von Gertten föreläsning

  Vi och dem: Hur gör man för att vara inkluderande?

  Det finns många högutbildade människor i Ukraina och en del har nu flytt till Sverige. Svenska företag vill gärna ta del av den expertisen. Men de behöver stöd i att kunna vara inkluderande och skapa ett välfungerande team. 

  Här berättar Ekaterina von Gertten om möjliga skillnader mellan kommunikations- och, ledarskapsstilar, ger tips på ett inkluderande beteende mot människor som har flytt från kriget och hur man gör för att skapa det bäst fungerande teamet. 

  Föreläsningen är 2 timmar men kan kortas till 90 min och också till 60 min. Ekaterina von Gertten föreläser på svenska, engelska och ryska. Hon pratar även belarusiska och förstår ukrainska. 

  Ekaterina von Gertten föreläsning

  Fångar i vårt modersmål

  • Hur påverkar vårt modersmål våra tankar? De flesta språkvetare är eniga om att språket influerar hur vi tänker, men de debatterar fortfarande till vilken grad. Många två- eller flerspråkiga berättar att de känner sig som olika personer beroende på vilket språk de använder. Men varför är det så?
  • I den här föreläsningen berättar Ekaterina von Gertten på ett lättillgängligt och underhållande sätt om den forskning som har gjorts kring hur vårt modersmål påverkar hur vi resonerar, bygger relationer och även upplever våra egna känslor. I ett land där det i dag pratas ungefär 70 olika språk är det viktigt att veta hur vi ibland pratar om exakt samma saker men ändå förstår dem på olika sätt.

  Ekaterina von Gertten föreläsning

  Världens mest extrema folk bor i lagom-landet

  • Förståelse för andra börjar alltid med självinsikt. Målet med den här föreläsningen är att hjälpa oss att förstå vad det är som gör svensk kultur och mentalitet unik och annorlunda jämfört med andra världskulturer.
  • Hur uppfattas det som ses som i Sverige ses som självklart och normalt på andra håll i världen? Och varför? Hur upplevs svenskar som chefer, vänner, föräldrar och medborgare i andra kulturer? Hur ska man i mötet med det annorlunda behålla sin egen kärna och ändå kunna omfamna och berikas av skillnader?
  • I olika kulturer skiljer sig uppfattningar kring vad som är bra, dåligt, rättvist, moraliskt, hederligt, artigt, vänligt, mysigt, effektivt, respektfullt o.s.v. I en samtid präglad av globalisering och i ett samhälle som går igenom stora demokratiska förändringar är det viktigt att veta hur ens beteende kan uppfattas av andra, men även hur man ser på andras beteende genom sina kulturella glasögon. I den här föreläsningen berättar Ekaterina von Gertten mer om detta.

   

Referenser

Ekaterinas presentationsstil kan beskrivas som väldigt engagerad och mycket inlevelsefull. Hon är mycket kunnig inom sitt område och kan få en hel grupp att känna stort intresse för ämnet hon pratar om.

Yvette Valdivia, Supply manager, Siemens

Siemens

She made us think about who we are and where we are going. But it was not only about us, she put herself also on the line of fire.

Kimmo Nokkala, Senior consultant, Epicor

Epicor

Hon anpassade sina seminarier efter kundens behov och var därmed väldigt flexibel. Ekaterina visade att hon har mycket kompetens då hon har djupgående kunskaper om olika länder/kulturer och en stor förmåga att förmedla dem till varierande deltagare. Som person är Ekaterina tillmötesgående och trevlig. Hon trivs tydligen med sitt arbete för hon visar mycket glädje och engagemang i det hon gör. Vi och våra kunder var mycket nöjda med Ekaterinas arbete. Hon fick alltid höga betyg i våra utvärderingar som visade att hon var väldigt omtyckt som person och som tränare.

Kristjana Karlsson, Projektledare IUC ÖST

IUC

Ekaterina har ett sätt som är både professionellt och lättillgängligt. Föreläsningen anpassades efter åhörarna och hade inslag för att möta olika personlighetstyper. Trots att det var en grupp på över 50 personer lyckades Ekaterina få igång engagemang och dialog i helgrupp.

Linda Holmberg, Gruppchef Order to Delivery, Engines, Scania

Scania
Skicka en icke-bindande förfrågan på Ekaterina von Gertten

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Ekaterina von Gertten
Ekaterina von Gertten

5 av 5 stjärnor

Ekaterinas presentationsstil kan beskrivas som väldigt engagerad och mycket inlevelsefull. Hon är mycket kunnig inom sitt område och kan få en hel grupp att känna stort intresse för ämnet hon pratar om.

Yvette Valdivia, Supply manager - Siemens Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Ekaterina von Gertten