Laddar innehåll ...

Ebba Lindsö - Entreprenör, affärsstrateg och författare

Ebba Lindsö

Entreprenör, affärsstrateg och författare

Ebba Lindsö har innehaft tunga styrelseposter och ledarroller i nästan tre decennier. Redan under studietiden var hon tveksam till det smala vinstbegreppet och sökte i stället något som var viktigt för många. Just detta, att kunna skapa något som är viktigt för många är hållbarhet enligt henne. Ta del av en skräddarsydd föreläsning eller utbildning, speciellt riktad till styrelser och ledningsgrupper som vill skapa en hållbar verksamhet, både finansiellt, socialt och miljömässigt!

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Den nya lagen om hållbarhet, från årsskiftet 2016/2017, kan bli en utmaning för många bolag i Sverige. Få verktyg till att framgångsrikt tillämpa bestämmelserna i praktiken och hjälp till att identifiera och prioritera de hållbarhetsfrågor om är viktigast för just din verksamhet.

Glastaken hade inte en chans – Ebba Lindsö klättrade snabbt upp till toppen i tre helt olika branscher: shipping, finans och media. Hon utbildade sig till Civilekonom vid Handelshögskolan i Stockholm och jobbade sedan bl.a. som skeppsmäklare för Salén/Salenia, penningmäklare och vd för Transferator, chefredaktör för Affärsvärlden, chefredaktör och vd för Nyhetsbyrån TT, vd för Svenskt Näringsliv och vd för etik- och miljökonsulten Respect Europe. Utöver alla uppdrag som vd har hon suttit i styrelsen för Riksbanken, SBAB, Posten och Vasakronan, med många flera.

Genom åren har Ebba Lindsö fått uppleva många otroliga framgångar, men också några riktigt svåra motgångar. Med andra ord har hon en sällsynt gedigen erfarenhet och kunskapsbas som hon använder sig av under sina uppdrag som föreläsare och undervisare. Hon är även författare till “Livet, makten och konsten att våga vara sig själv” (2010) och “Tankar om hållbarhet och ledarskap – och en snabbguide i hållbarhetsredovisning” (2017).

Under en intim workshop leder Ebba Lindsö er till en djupare förståelse för hur arbete med hållbarhet går till och skapar värde. Vid större företagsevenemang kan hon inspirera och engagera till ett hållbarhetsarbete som funkar i praktiken och lönar sig i längden.

Ta del av konkreta tips och verktyg under en föreläsning med Ebba Lindsö!

 

  Hållbarhet – en trestegsmodell

  • Ebba Lindsö erbjuder en skräddarsydd trestegsmodell för att i djupet klargöra hur ni som styrelse/ledning effektivast möjligt kan arbeta för att hållbarhetsarbetet ska minimera riskerna och bidra till en långsiktig värdeökning.
  • Steg 1:
   Ett övergripande seminarium om vad hållbarhetsredovisningen kräver, vad lagstiftningen säger och hur detta kan användas i verksamhetsstyrningen och ledningen av organisationen.
  • Steg 2:
   Ett andra seminarium som klargör hur styrelsen och ledningen tydliggör startpunkten. Det fundament som helheten står på. Hur en effektiv intressentdialog utförs som inbegriper lagstiftarens krav och som tillhandahåller redskap för en riskminimering och förutsättningar för förbättrad lönsamhet.
  • Steg 3:
   Att tillsammans med ledning och styrelse utföra en väsentlighetsanalys som hittar precis de frågor som för just er organisation inbegriper lagstiftarens krav och samtidigt ökar lönsamheten och effektiviteten.

  Hållbarhet och ledarskap – en snabbguide i hållbarhetsredovisning

  • Den nya lagen om hållbarhetsredovisning som började tillämpas vid årsskiftet 2016/2017 kan bli en utmaning för många bolag. Men lagen är ingen onödig, tung pålaga. Den är ett kraftfullt verktyg för att styra mot sociala och miljömässiga mål, enligt Ebba Lindsö.
  • I sitt föredrag ”Tankar om hållbarhet och ledarskap – och en snabbguide i hållbarhetsredovisning” ger Ebba Lindsö konkreta tips om hur man kan använda lagen för att bygga värde i företaget.
  • Föredraget skräddarsys enligt dina önskemål och behov. Frågor som tas upp är bland annat:
   – Hur kan ditt företag jobba med hållbarhet mest effektivt?
   – Vilka frågor bör ni fokusera på – vad skapar mest värde för just er?
   – Kom igång med hållbarhetsredovisningen – från idé till lansering!
   – Identifiera och prioritera era viktigaste hållbarhetsfrågor – intressentdialog och väsentlighetsanalys
  • På ett lättsamt sätt får du tips till hur du som ledare, styrelseledamot eller medarbetare kan vara med och hitta de frågor som är mest väsentliga, verksamhetskritiska, mätbara och viktiga för att göra din organisation mer hållbar.
Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden