Laddar innehåll ...

Darja Isaksson (foto Joel Nilsson) - Digital strateg och entreprenör

Darja Isaksson

Digital strateg och entreprenör

Darja Isaksson är digital strateg och en av Sveriges mäktigaste röster inom digitalisering och innovation. Hon har byggt framgångsrika digitala byråer, jobbar som föreläsare och rådgivare och sitter i statsministerns innovationsråd. Sedan barndomen har hon haft ett brinnande intresse för hur teknik funkar och förändrar människors liv. I sina föreläsningar talar hon bland annat om mötet mellan hälsa och teknik, livslångt lärande och framtidens transportsystem.

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vi människor har skapat en ny dimension: den digitala. Darja Isaksson bjuder på utmanande perspektiv och spännande exempel på hur digitaliseringen påverkar individ, organisation och samhälle. Hon visar också hur vi med digitala lösningar kan uppnå ökad social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet.

Darja Isaksson har alltid varit intresserad av hur teknik fungerar. Allt från att plocka isär och sätta ihop, löda kretskort och programmera till att förstå hur vi kan använda teknik för att förbättra vår tillvaro. När första årskullen i medieteknik vid Umeå universitet år 1995 skulle få ett eget datalabb med internetuppkoppling var studievalet enkelt. Några år senare hade Darja Isaksson en kandidatexamen och en brinnande passion för den digitala dimensionens möjligheter.

I dag är Darja Isaksson föreläsare, rådgivare och digital strateg. Hon är medlem i statsministerns innovationsråd, Peter Erikssons digitaliseringsråd och utsågs till Sveriges mäktigaste opinionsbildare 2016 av Veckans Affärer.

“Vi människor har skapat en ny dimension: den digitala. Vi kan använda den för att skapa värde och för att få saker att fungera bättre.”

Darja Isaksson talar bland annat om hur vi med teknikens hjälp kan öka effektiviteten med mer automatisering, minska belastningen på sjukhus genom självdiagnosticering, kartlägga sophanterinssystem, optimera transporten på våra vägar genom att styra beteenden och mycket mer. Det handlar alltså inte om att digitaliseringen “tar” våra jobb, utan den erbjuder oss en möjlighet att utföra våra jobb mer effektivt och frigöra resurser till andra uppgifter.

Boka en inspirerande föreläsning med Darja Isaksson!

    Den digitala välfärdsstaten

    • Teknologi och innovation bjuder på fantastiska möjligheter att radikalt förbättra hälsa, utbildning och att skapa mer hållbara samhällen. Samtidigt är innovativa lösningar ibland svåra att implementera i stor skala, då snabb utveckling utmanar många strukturer som utgör fundamentet för den välfärdsstat vi känner i dag.
    • Hur kan vi börja dra nytta av alla de möjligheter digitaliseringen medför, utan att kompromissa på välfärden? Hur skapar vi ett digitaliserat, jämlikt samhälle med ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet?
    • Darja Isaksson delar med sig av sina tankar kring digitaliseringens möjligheter och hot, och lyfter fram exempel som illustrerar hur vi kan bygga digitala demokratier med ett fokus på välfärd för alla.
Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden